Românii vor la soare în vacanță: unde plecăm de Revelion

Românii vor la soare în vacanță: unde plecăm de Revelion

Românii caută destinații de vacanță exotice. Iată niște idei unde ai putea să-ți faci concediul la iarnă.

Cele mai solicitate destinaţii exotice sau mai îndepărtate pentru Revelion de către români sunt Egipt, Mexic, Peru, Panama, Costa Rica, Ecuador & Galapagos, Africa de Sud, Sri Lanka, Maroc şi Tunisia, conform reprezentanților unei agenţii de turism, membră a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi International Air Transport Association (IATA).

Românii vor să meargă în vacanță doar în locuri exotice

Ca destinaţii mai apropiate, sunt deja multe rezervări pentru Turcia, Portugalia, Albania, Georgia şi Germania (în special Berlin), conform Economica.net.

„Românii caută, de sărbători, în general destinaţii calde, însorite, cu acces la mare sau la ocean. De asemenea, preferă destinaţii verzi”, mai puţin afectate de pandemie, în special atunci când vorbim despre circuite. Pe plan intern, turiştii DAL Travel optează pentru locaţii premium de 4 şi 5 stele, situate în natură, în zone montane sau în zone de turism rural, unde s-au păstrat tradiţiile. Foarte mulţi turişti sunt vaccinaţi şi nu mai întâmpină probleme suplimentare la trecerea graniţelor, iar turiştii nevaccinaţi se orientează în funcţie de constanţa culorii ţărilor de destinaţie. În cazul Românei, ambele categorii de turişti efectuează rezervări, mizând pe faptul că, cel mai probabil, nu vom mai trece printr-un lockdown total sau parţial, aşa cum a fost în iarna anului trecut”, susţin reprezentanţii touroperatorului, citați de aceeași sursă.

În ceea ce privește destinațiile de la noi din țară, principalele destinaţii premium solicitate de sărbători sunt Poiana Braşov, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureş, Bucovina şi Păltiniş. De aceea se înțelege aglomerația din fiecare an, din aceste localități.

Printre cele mai accesibile oferte de Revelion se numără, ca tarif pentru o persoană, cu cazare şi transport inclus, destinațiile în Paris (540 euro), Turcia – Cappadocia (680 euro), Liban (940 euro), Albania (980 euro), Georgia (1.180 euro), Tunisia (1.290 euro), dar şi Thailanda – Phuket (1440 euro).

Etichete: