Cum ar putea arăta vacanța românilor în pandemie: hotelierii de pe litoral își fac deja planuri

Cum ar putea arăta vacanța românilor în pandemie: hotelierii de pe litoral își fac deja planuri

Nimeni nu știe dacă și în ce condiții vor putea petrece românii anul acesta un concediu pe litoralul românesc. Dar hotelierii sunt optimiști. Deși nu știu când și dacă se va deschide sezonul și vor avea voie să primească turiști, aceștia își fac planuri.

Hotelierii de pe litoralul românesc se pregătes de deschiderea sezonului, deși nu au primit date certe că vor putea redeschide în perioada următoare. Dar au un plan bine stabilit pentru momentul în care vor putea caza turiști, iar românii vor putea călători oriunde fără restricții.

Între altele, turiștii ar putea mânca în serii, la o masă va sta doar o familie, distanța dintre șezlonguri se va mări, iar cameristele vor purta măști și mănuși, potrivit Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA).

Cum va arăta vacanța după izolare

Hotelierii susțin că vor fi pregătiți pentru momentul în care va fi deschiz sezonul.

„Hotelurile de la mare așteaptă deschiderea sezonului și pregătesc o serie de modificări astfel încât turiștii care vin să se simtă în siguranță. Aceștia vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spații suficient de largi, pentru a se evita aglomerațiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție, unde se vor trasa linii de demarcare”, anunță OPMCTA într-un comunicat remis presei.

Sunt luate în calcul câteva date pentru momentul în care românii se pot relaxa pe litoral: se poate întâmpla fie de la  iunie, 15 iunie sau mai târziu. Totul depinde de evoluția cazurilor de Covid-19 în România.

Ce sfaturi au hotelierii

Turiștii români sunt sfătuiți ca, în primul rând, să rămână în țară vara aceasta și anul acesta, România fiind cea mai sigură destinație pentru ei, iar atunci când caută să cumpere un pachet turistic, să o facă prin vânzători avizați și să aleagă structuri de cazare clasificate, indiferent dacă acestea sunt mici, precum pensiunile, sau hoteluri mari.

„Nu vrem să expunem niciun angajat, nici pe noi, hotelierii, care lucrăm cot la cot cu ei și, mai ales, pe turiști, pentru că ne riscăm business-urile. Tot ceea ce avem e gajat la bancă, avem credite de dus și răspundem ca administratori în fața legii”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia-Constanța, citat în comunicat.

Siguranța angajaților e prioritară pentru că, în acest fel, vor fi protejați și turiștii. E posibil ca la intrarea în hotel, angajații să treacă prin niște porți de dezinfecție, li se va lua temperatura, după care se vor duce la vestiare și se vor îmbrăca cu uniformele corespunzătoare departamentului din care fac parte. Departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clientul și vor lucra în echipe restrânse (1-2-3 angajați într-un birou). Pentru departamentul de house-keeping (cazare) se vor aloca măști și mănuși, se mai arată în comunicat.

Hotelierii iau în considerare operarea teraselor, motiv pentru care complexele mari, cu terase pe măsură, vor fi avantajate.

„Și spațiile interioare dedicate alimentației publice vor fi folosite după ridicarea restricțiilor, dar ne vom alinia la măsurile trasate de distanțare socială, mărind spațiul între mese, limitând numărul de persoane la o masă și pe familie și organizând mai multe zone de bufet. Pentru hotelurile care nu beneficiază de terase suficient de mari există ca alternativă oferirea meselor în serii, iar litoralul nu e străin de o asemenea abordare, pentru că am lucrat ani de zile în serii, și atunci putem organiza numărul de oameni în sală respectând distanțarea socială”, a mai spus Anca Nedea, reprezentant OPMCTA.

Se ia în calcul ca tacâmurile să fie de unică folosință. Pentru o siguranță cât mai mare pe plajă se va mări distanța dintre șezlonguri și umbrele, iar șezlongurile și măsuțele vor fi dezinfectate după fiecare turist. O posibilă variantă este să se renunțe în acest sezon la saltelele pentru șezlonguri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: