Românii știu să inoveze: termenul inventat de un analist român

Românii știu să inoveze: termenul inventat de un analist român

Micromobilitatea se referă la categoria de transport cu ajutorul vehiculelor mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori.

Potrivit informațiilor disponibile online, Horace Dediu este un analist româno-american axat pe telefonie mobilă şi, îndeosebi, pe compania Apple, precum şi pe micromobilitate.

Acesta este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business a gigantului tehnologic Apple şi pentru predicţiile referitoare la evoluţia companiei. Atunci când nu este ocupat cu analizele din lumea business-ului, acesta este un fel de creator de conținut prin podcasturile pe care le face pe temele studiate de el.

Dediu s-a născut în Dumbrăveni, România dar studiile şi le-a efectuat în statul american Massachusetts după ce părinţii săi au emigrat în Statele Unite.

A absolvit ingineria computerelor la Tufts University, iar ulterior, a terminat cu succes un program de masterat în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard. În prezent locuieşte în capitala Finlandei, Helsinki.

Termenul folosit de o întreagă industrie

Horace Dediu este cel care a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori – printre acestea se numără bicicletele – electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.

Termenul a fost folosit pentru prima dată de către acesta într-un discurs din 2017, la un festival tehnologic din Copenhaga – ideea acestuia poate fi asemănată cu microcomputing-ul, în care miniaturizarea modalităţilor de transport pentru călătorii pe distanţe scurte este similară cu miniaturizarea microcomputerelor în scopul folosirii personale.

Potrivit Business Insider, Horace Dediu a lucrat vreme de mai bine de opt ani la Nokia şi este fondatorul platformelor asymco.com şi micromobility.com.

„Acum sunt un analist care lucrează singur încercând să explice multe lucruri, cele mai multe dintre acestea fără succes”, se autodescrie el pe profilul personal de LinkedIn.

Citește și: