Românii și-au schimbat preferințele turistice. Vezi unde au ales să meargă anul acesta

Românii și-au schimbat preferințele turistice. Vezi unde au ales să meargă anul acesta

Românii și-au schimbat gusturile în ceea ce privește destinațiile turistice. Anul acesta, au vizitat locuri care altă dată nici nu existau pe harta turistică. Sunt zone care până acum nu au fost exploatate din punct de vedere turistic. Zone superbe din România care atrag tot mai mulți vizitatori dar și investitori.

Viscri, Criţ, Saschiz din judeţul Braşov, zona lacului Tarniţa de lângă Cluj sau sate precum Lunca de Sus din Harghita şi Breb din Maramureş sunt locații care anul acesta au adus un număr mare de vizitatori. Astfel de zone, acum 20 ani, nu era cunoscute din punctul acesta de vedere. Acum, ele atrag un număr mare de vizitatori și de investitori care construiesc pensiuni și facilități pentru turiști.

Cât costă cazarea  în astfel de zone?

Prețul unei nopți de cazare începe de la 185 lei/noapte pentru două persoane. Dar el poate depăși 350 lei dacă serviciile și condițiile de cazare sunt deosebite. Localitatea Viscri a ajuns pe harta turismului românesc datorită vizitelor recurente ale Prinţului Charles. Prețul unei nopți de cazare în Viscri începe de la 177 lei pe noapte, pentru două persoane.

O altă destinație mai degrabă necunoscută la nivel național în urmă cu 10-20 de ani este zona lacului de acumulare Tarnița. Comune precum Râşca, Mărişel sau Gilău au devenit astăzi cu mult mai populare și vizibile pe platformele de socializare. Cazarea la o cabană de 4 stele începe de la 200 lei de persoană pe noapte.

Satul Breb din Maramureș, zona Vișeu, poate fi inclus în această listă, fiind adesea supranumit ,,Paradisul din Maramureș”. Satul micuț, bogat în tradiții și obiceiuri fermecătoare, a ajuns să fie mai cunoscut datorită mocăniței care traversează zona. Aceasta a atras mii de turiști care au descoperit o un peisaj de poveste în Breb. Turiștii care se cazează aici plătesc prețuri începând de la 185 lei / noapte pentru camera dublă.

O altă destinație căutată acum este pârtia de bob de la SkiGyimes din Harghita. Aceasta a devenit cunoscută în urma investițiilor făcute în localitatea Lunca de Sus. La doar 30 de kilometri de Miercurea Ciuc, investiția de 1,5 milioane de euro a pus zona pe noua hartă turistică a României.

La mare căutare sunt și sate precum Tălișoara, Micloșoara sau Valea Zălanului, locuri pitorești, liniștite, aparent uitate de lume, dar foarte căutate în ultima vreme de către turiști. Se pare că zonele pitorești, tradiționale și foarte liniștite sunt printre preferințele turiștilor români. Asta este concluzia trasă de platforma Travelminit.ro, care a oferit datele necesare și care a făcut acest studiu.