După ”statul paralel”, PSD promite ”bugetul paralel” și ”guvernul din umbră”: promisiunile lui Ciolacu

După ”statul paralel”, PSD promite ”bugetul paralel” și ”guvernul din umbră”: promisiunile lui Ciolacu

După victoria de la alegerile parlamentare în urma căreia nu s-au ales cu nimic, cei de la PSD au planuri mărețe pentru a influența opinia publică și a mai câștiga niște voturi până la următoarele alegeri.

La scurt timp după alegerile parlamentare de anul trecut, oficialii din PSD au sperat să facă un guvern de coaliție și să revină la cârma țării. Nu s-a întâmplat însă așa și, deși au avut cel mai mare număr de voturi la nivel național, au rămas în opoziție. Guvernul și majoritatea parlamentară aparțin la această oră unei coaliții formate din PNL, USR și UDMR.

Aflat într-o situație dificilă, liderul PSD Marcel Ciolacu a revenit la promisiunile populiste premergătoare campaniei. ”Economiștii” social democrați au creat un buget paralel ce urmează să fie dezvăluit în următoarele zile. Documentul cu pricina va atesta faptul că doar ”reaua voință” este responsabilă pentru faptul că nu se măresc pensiile și alocațiie.

„Am finalizat proiectul nostru de buget pe anul 2021, o să îl prezentăm în următoarea perioadă, este şi sustenabil. Va merge şi pe consum şi pe investiţii în mare parte. Vom arăta românilor că există bani suficienţi să mărim şi pensiile şi alocaţiile, cu o stopare masivă a furtului de bani publici, ceea ce se întâmplă de un an.

Şi vom demonstra că nu este nevoie în plină criză economică să vindem societăţile româneşti, activele lor se ridică la aproximativ – să ştie toţi românii despre ce vorbim, de jaful care va urma – vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro.

Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Bucureşti, CEC. Vor să vândă acţiunile. Franţa, Germania, foarte multe state, mi se pare şi Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vânzarea de acţiuni prin lege. Mai mult, Germania a dat posibilitatea guvernului de a cumpăra dacă este un brand naţional şi intră în faliment de a-l cumpăra statul”, a spus Ciolacu la TVR 1.

La fel ca în anii `90, Ciolacu apelează la un sentiment puternic naționalist și atrage atenția asupra faptului că actualul guvern vrea să ne vândă țara la străini. „Aceste companii au profit de un miliard de euro iar premierul le vinde pentru că nu are bani”, a susţinut Ciolacu. În contextul în care până și liderul PSD recunoaște că vor fi vândute companii „pentru că am ajuns la o datorie publică de 47%”, este fascinant cum promite nestingherit mărirea constantă a pensiilor și dublarea alocațiilor.

Dincolo de asta, printre planurile sale mărețe, se numără reformarea PSD și formarea ”unui guvern din umbră”. „O să pornească şi Consiliul Naţional, o să fie o deschidere a partidului în toate judeţele către oameni noi. A fost prima etapă la listele parlamentare. Pregătim un guvern din umbră, aşa este într-o democraţie consolidată. O să aducem mult mai multe doamne în acest cabinet din umbră. Imediat după 1 mai îl vom prezenta”, a afirmat Ciolacu.

Citește și: