Rol crucial pentru psihedelice: ar ajuta la repararea leziunilor cerebrale

Rol crucial pentru psihedelice: ar ajuta la repararea leziunilor cerebrale

UFC colaborează cu laboratorul de cercetare psihedelică al Universității Johns Hopkins, pentru a vedea dacă medicamentele care modifică mintea ar putea ajuta la remedierea traumei cerebrale a luptătorilor.

UFC face echipă cu Universitatea Johns Hopkins

Lucrările nu au început încă, dar aceste proiecte ar putea ajuta la dezvăluirea unor noi utilizări terapeutice pentru substanțele psihedelice precum psilocibina sau DMT.

Cercetările preliminare sugerează că psilocibina ar putea ajuta la tratarea unor afecțiuni precum depresia și tulburările alimentare. Cercetări similare au determinat-o pe președintele UFC, Dana White, să-i îndrume pe cei din companie să se adreseze Universității Johns Hopkins pentru a explora în continuare dacă substanțele psihedelice ar putea ajuta luptătorii UFC răniți într-o luptă.

„Pentru a vedea dacă ajută la unele leziuni traumatice ale creierului, dependență, probleme de sănătate mintală. De aceea facem aceste studii”, a declarat pentru ESPN vicepreședintele UFC pentru sănătate și performanță, Jeff Novitzky.

Vătămările cerebrale traumatice sunt, din păcate, frecvente în rândul luptătorilor UFC, potrivit ESPN, iar un număr tot mai mare de sportivi se deschid în fața publicului cu privire la provocările cu care se confruntă și dorința lor de a îmbunătăți condițiile din cadrul sportului.

„Acesta este un sport de contact. Oricine a făcut acest lucru, inclusiv eu, e conștient că s-ar putea să aibă probleme cu creierul. Face parte din sportul în sine”, a declarat White pentru ESPN.

Bineînțeles, cea mai simplă soluție la problemă, care nu ar implica deloc droguri, ar fi ca participanții să înceteze să se lovească unul de celălalt, dar pare foarte improbabil.

Tratamentul psihedelic cu psilocibină poate ajuta în tratarea depresiei majore

Într-un studiu al adulților cu depresie majoră, cercetătorii Johns Hopkins Medicine au raportat că două doze din substanța psihedelică psilocibină, administrată cu psihoterapie de susținere, au produs reduceri rapide și mari ale simptomelor depresive. Majoritatea participanților au prezentat îmbunătățiri și jumătate din participanții la studiu au obținut remisiunea prin urmărirea de patru săptămâni.

Un compus găsit în așa-numitele ciuperci magice, psilocibina produce halucinații vizuale și auditive și modificări profunde ale conștiinței în câteva ore după ingestie.

În 2016, cercetătorii Johns Hopkins Medicine au raportat mai întâi că tratamentul cu psilocibină în condiții susținute psihologic a ameliorat semnificativ anxietatea și depresia existențială la persoanele cu un diagnostic de cancer care pune viața în pericol.

Citește și: