Cum funcționează creierul când luăm substanțe psihedelice

Cum funcționează creierul când luăm substanțe psihedelice

O echipă de oameni de știință are un plan neobișnuit pentru a afla cum ne afectează creierul medicamentele psihedelice. Și anume, oferind versiuni virtuale ale substanțelor algoritmilor rețelei neuronale și urmărind ce se întâmplă.

Ideea, relatează PsyPost, este că, recreând halucinațiile psihedelice cauzate de DMT într-o rețea neuronală modelată după creierul uman, oamenii de știință ar putea să descopere mai bine mecanismele din spatele viziunilor trippy.

Cum funcționează creierul pe psihedelice

Oamenii de știință de la Imperial College din Londra și de la Universitatea din Geneva au reușit să recreeze halucinațiile DMT experimentând în jurul lor cu rețele neuronale puternice care generează imagini, astfel încât procesele lor obișnuite fotorealiste să devină neclare și distorsionate.

Rezultatele au fost similare cu modul în care oamenii și-au descris experiențele cu DMT, potrivit cercetărilor publicate recent în revista Neuroscience of Consciousness. Oamenii de știință sugerează în lucrare că acești algoritmi „înalți” ar putea modela baza neuronală a călătoriilor psihedelice. Și ar oferi, de asemenea, un instrument mai bun pentru a descrie cum arătau halucinațiile.

„Rețelele neuronale profunde – metoda de lucru a multor procese inginerești impresionante ale învățării automate – sunt modelul de ultimă generație pentru părți ale sistemului vizual la oameni”, a declarat neurologul din Geneva Michael Schartner pentru PsyPost. „Ele pot ajuta la ilustrarea modului în care psihedelicele perturbă percepția și pot fi folosite pentru a ghida ipotezele cu privire la modul în care informațiile senzoriale sunt împiedicate să actualizeze modelul creierului”.

Având în vedere aproximarea AI pentru călătoriile psihedelice, echipa spune că pot începe să cerceteze similitudini cu modul în care creierul uman procesează medicamente, citând asemănarea structurală dintre plasele neuronale și cortexurile vizuale umane.

„Procesul de generare a imaginilor naturale cu rețele neuronale profunde poate fi perturbat în moduri vizuale similare și poate oferi informații mecaniciste asupra omologului său biologic – în plus față de oferirea unui instrument pentru a ilustra rapoarte verbale ale experiențelor psihedelice”, a spus Schartner pentru PsyPost.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: