ROG ZEPHYRUS S17, un laptop de gaming cu înclinație către confort

ROG ZEPHYRUS S17, un laptop de gaming cu înclinație către confort

Ediția din 2021 a lui ROG Zephyrus S17 are o foarte evidentă înclinație către confort. Dar doar una metaforică, ci și una fizică, împrumutând mecanica de la modelele Pro Duo, dar cu tastatura amplasată în locul ecranului secundar, după ce, la modelul anterior, tastatura fusese mutată în jos și touchpad-ul așezat în lateral. Efectul nu este doar spectaculos din punct de vedere vizual, ci și din punct de vedere al comodității în timpul tastării și are și un efect benefic asupra sistemului de răcire.

Viteza și puterea considerabile ale acestui laptop sunt găzduite de un corp subțire de 17 inchi, fabricat din aliaj de magneziu-aluminiu, cu margini tăiate cu diamantul. Un model elegant Dot Insight cu accente modelate cu laser se îmbină cu coloritul discret Off-Black într-o estetică subtilă și elegantă. Deschizând capacul lui ROG Zephyrus S17 vei descoperi un raport ecran/corp imersiv de 88% și vei admira ingenioasa înclinare în sus a tastaturii la un unghi ergonomic de 5°, pentru un confort și o răcire superioare. Ridicarea tastaturii optimizează poziționarea încheieturii mâinii și a mâinii pentru o experiență de tastare și de joc extrem de confortabilă. De asemenea, menține tastatura răcoroasă la atingere, în timp ce deschide o admisie mare AAS Plus care direcționează fluxul de aer către sistemul de răcire. Carcasa rezistă la amprentele digitale pentru un aspect impecabil, iar un accent translucid din spatele tastaturii lasă să se întrevadă puterea din interior.

Ecranul oferă opțiuni vizibil superioare

Ecranul de 17 inchi te atrage cu o gamă de panouri captivante: WQHD 165Hz/3ms cu G-SYNC™ și Advanced Optimus pentru performanțe îmbunătățite sau 4K 120Hz/3ms cu Adaptive-Sync pentru detalii maxime. Ambele opțiuni acoperă 100 % gama de culori DCI-P3 100% de calitate cinematografică și sunt validate Pantone pentru acuratețe, ideale pentru imagini realiste în jocuri și pentru crearea de conținut. Iar suportul Dolby Vision sporește contrastul, îmbunătățind și mai mult experiența de vizionare.

Poți alege panoul WQHD 165Hz/3ms pentru cea mai fluidă experiență de joc. Rata de reîmprospătare ridicată și răspunsul rapid sunt susținute de G-SYNC™ cu Advanced Optimus, care utilizează un comutator dinamic de afișare pentru a maximiza performanța și fluiditatea, păstrând în același timp durata de viață a bateriei în mișcare.

Opțiunea de panou 4K UHD 120Hz/3ms echilibrează fluiditatea cu o rezoluție mai mare și o luminozitate mai mare de 500 de nits, oferind cea mai bună experiență pentru munca creativă și jocuri AAA imersive. Și cu Adaptive-Sync pentru a elimina efectele de rupere a imaginii.

Advanced Optimus detectează automat sarcinile de lucru ale GPU-ului și conectează în mod dinamic fie GPU-ul NVIDIA (pentru sarcini de lucru solicitante și G-sync), fie IGPU (pentru sarcini de lucru ușoare, dar o durată de viață mai lungă a bateriei) la ecran. Acest lucru ajută la conservarea duratei de viață a bateriei atunci când sunt rulate aplicații cu sarcini de lucru ușoare și oferă performanțe și framerate-uri maxime atunci când sunt rulate jocuri.

ROG Zephyrus S17 (GX703)
ROG Zephyrus S17 (GX703)

Performanță excepțională

Procesorul grafic, care urcă în gamă până la un GPU GeForce RTX™ 3080 la 140W cu Dynamic Boost, precum și procesorul Intel® Core™ i9 de generația a 11-a dezlănțuie performanțe de top în cele mai solicitante jocuri și aplicații creative. Până la 3 SSD-uri NVMe într-o matrice RAID HyperDrive Ultimate împing vitezele de stocare până la o valoare uimitoare de 10,5 GB/s, ceea ce face ca fișierele mari să fie ușor de gestionat. Cu până la 48 GB de memorie DDR4 la 3200 MHz, ROG Zephyrus S17 este pregătit pentru orice și poate rula chiar și cele mai intense sarcini de lucru creative.

Flux de aer de generația următoare

Pentru a crește fluxul de aer, sistemul original Active Aerodynamic System (AAS) a ridicat carcasa de pe birou pentru a folosi o admisie de aer de dedesubt. AAS Plus împinge acest concept mai departe, deschizând o admisie de aer de 12 mm în spatele tastaturii opto-mecanice, care mărește fluxul de aer cu 25% și mărește suprafața de admisie a sistemului cu 50 % față de generația anterioară. În loc să atragă aer de jos, unde componentele mai calde au un efect mai mare asupra fluxului de admisie, AAS Plus permite atragerea de aer mai rece de deasupra laptopului. Spațiul mai mare reduce, de asemenea, zgomotul cu 5 dB în modul Turbo, oferind o experiență de joc mai silențioasă.

Compusul metalic lichid de la Thermal Grizzly reduce temperaturile CPU cu 10°C în medie și cu până la 16°C, în unele scenarii, comparativ cu pasta termică standard. Blocul care se amplasează pe CPU are, de asemenea, o îngrădire internă specială, care împiedică scurgerea metalului lichid în timp.

Căldura este disipată prin intermediul a 4 evacuări, iar radiatoarele au aripioare ultra-subțiri din cupru, cu o grosime de doar 0,1 mm, la jumătate față de soluțiile obișnuite, permițând o densitate mai mare pentru a crește suprafața de disipare a căldurii și o rezistență mai mică a aerului pentru a permite un flux mai lin și, prin urmare, viteze mai mici ale ventilatoarelor și mai puțin zgomot. Există până la 250 de aripioare per radiator, totalizând o suprafață de 133.537 mm². Șase conducte de căldură îndepărtează căldura nu numai de la CPU, GPU și VRAM, ci și de la circuitele VRM. Reducerea temperaturii acestor componente ajută la îmbunătățirea stabilității și fiabilității pe termen lung.

Două ventilatoare Arc Flow îmbunătățite dispun de 84 de palete atent modelate pentru a maximiza fluxul de aer și a reduce zgomotul. Paletele variază în grosime și sunt acoperite cu vârfuri speciale cu un model de valuri aerodinamice, permițând ventilatoarelor să atragă mai mult aer și minimizând, în același timp, turbulențele care generează zgomot. Paletele au o grosime de doar 0,1 mm la bază, rămânând în același timp suficient de puternice pentru a-și menține forma la turații ridicate. Aceste ventilatoare îmbunătățesc fluxul de aer cu până la 13% fără a crește zgomotul în comparație cu designul anterior din 2020.

Cu tehnologia 0dB, ventilatoarele se opresc complet atunci când temperaturile CPU și GPU sunt sub ~50°C în modul de funcționare Silent. De asemenea, cele mai recente măsuri anti-praf canalizează particulele departe de paletele ventilatorului, aripile radiatorului și alte componente de răcire pentru a preveni acumularea în timp.

ROG Zephyrus S17 (GX703)
ROG Zephyrus S17 (GX703)

Rotiță configurabilă

Situată la îndemână, rotița multiwheel configurabilă accelerează accesul la comenzile pentru volum, intrarea microfonului, iluminarea de fundal a tastaturii, comutarea sarcinilor și multe altele. Este complet personalizabilă pentru a-ți permite să-ți optimizezi fluxul.

Aproape că am triplat-o ca dimensiune, am făcut-o mai solidă și am adăugat accelerare pentru a-ți permite să mărești sau să reduci volumul cât mai repede posibil atunci când detectăm că derulezi rapid.

Capacitate de reacție de top

Comutatoarele opto-mecanice ale tastelor se activează în doar 0,2 ms, fără lag-uri de debounce, permițând o intrare mai receptivă decât a tastaturilor convenționale. Poți experimenta o precizie superioară, cu o durabilitate extremă de până la 100 de milioane de apăsări de taste.

O suprafață activă a touchpad-ului cu 125 % mai mare decât cea a generației anterioare îmbunătățește utilizarea zilnică. Touchpad-ul din sticlă este acoperit cu un finisaj mat care face ca urmărirea să fie netedă ca mătasea, dar extrem de precisă.

Webcam avansat

Camera web încorporată utilizează tehnologia avansată 2DNR+3DNR pentru a reduce zgomotul. Cu 2DNR care procesează elementele statice ale unei scene, în timp ce 3DNR optimizează simultan obiectele în mișcare, camera te face să arăți bine, indiferent unde te afli.

Peisaj sonor spațial bogat

Cele două seturi de woofere cu anulare de forță de pe Zephyrus S17 sunt implementate în perechi, ale căror semnale sunt ușor decalate pentru a anula vibrațiile reciproce, producând bas definit pentru un peisaj sonor mai bogat și mai dinamic. Și, indiferent dacă folosești difuzoare sau căști, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială cu efecte sonore surround virtuale mai nuanțate și stratificate, care pot fi optimizate și mai mult cu presetări special reglate pentru filme și jocuri.

Amplificatorul pentru căști încorporat detectează automat impedanța căștilor conectate și ajustează setările pentru a conduce un sunet superior. Raportul semnal-zgomot ridicat îmbunătățește claritatea, astfel încât jucătorii pot distinge mai bine mișcările inamicilor de sunetele ambientale. Cu un sunet de până la 1,5 ori mai clar, chiar și pașii ușori sunt mai ușor de urmărit de la distanță.

Funcția avansată Two-Way AI Noise Cancelation funcționează cu orice dispozitiv de intrare și, de asemenea, cu conexiuni externe, permițându-ți să elimini zgomotul din orice sursă de sunet. De asemenea, funcționează pe CPU, ceea ce eliberează GPU-ul pentru a atinge FPS-uri mai mari. Setările de anulare a zgomotului pot fi chiar personalizate pentru fiecare program în parte, filtrând anumite aplicații specifice, cum ar fi chat-ul vocal, fără a afecta sunetul jocurilor.

ROG Zephyrus S17 2021 a avut parte de o evoluție spectaculoasă față de modelul de anul trecut și se remarcă prin performanțe, ergonomie și versatilitate, acoperind cu brio orice scenariu de utilizare. Singurul mister care rămâne încă neelucidat este dacă tastatura înclinată provoacă dependență. Om trăi și om testa!

ROG Zephyrus S17 (GX703)
ROG Zephyrus S17 (GX703)

SPECIFICAȚII

GX703HS GX703HR GX703HM
Sistem Windows 10 Pro  – ASUS recomandă Windows 10 Pro
Procesor Intel® Core™ i7-11800H/i9-11900H (doar pentru GX703HS/HR)
Grafică NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 NVIDIA® GeForce RTX™ 3060
Grafică TGP 16 GB GDDR6 VRAM 8 GB GDDR6 VRAM 6 GB GDDR6 VRAM P
Crossload TDP/TGP 140W 140W XXW
CPU 50W + GPU 125W CPU 50W + GPU 125W CPU 50W + GPU 115W
Memorie Suportă până la 48 GB DDR4 3200MHz (8GB/16GB memorie integrată)
SSD 3x M.2 NVMe PCIe G4x4 1TB/2TB SSD
Ecran 17,3 inchi cu panou UHD de nivel IPS, 120 Hz, 3 ms, DCI-P3 100%, Validat Pantone®
17,3 inchi cu panou QHD, 165 Hz, 3 ms, DCI-P3 100%, Validat Pantone® și cu Advanced Optimus
VR Ready Da
Baterie 90 Whr
Webcam 720p cu 2DNR & 3DNR
Tastatură RGB per tastă, comutatoare Optical Mech la tastatură, AURA SYNC, NKRO,
Cursă de 1,9 mm, bloc Ten-key + tastă rapidă ROG Armoury Crate
Audio 6 boxe cu tehnologie Smart AMP, Dolby Atmos, microfon cu matrice triplă
Porturi I/O 1 x Type-C cu Thunderbolt™4
(suportă DisplayPort™ 1.4/PD 3.0 (Intrare: 20V/5A(100W), Ieșire 5V/3A))
1 x Type-C USB3.2 Gen2/DisplayPort™ 1.4/PD 3.0
Porturi I/O 1x Type-A USB3.2 Gen2
Porturi I/O 2x Type-A USB3.2 Gen2
1x HDMI 2.0b
1x jack combo de 3,5 mm pentru căști și microfon
1 x card reader SD de dimensiune completă
1 x LAN RJ-45 jack
240W/ 280W Adaptor de alimentare
 Intrare: 100~240V AC, 50/60Hz 3,2 A universal
Wi-Fi / Versiune Bluetooth Wi-Fi 6 (802.11ax 2×2, support ROG Range Boost)
Bluetooth 5.2  (versiunea Bluetooth poate varia în funcție de versiunea sistemului de operare)
Dimensiuni 39,49 x 26,43 x 1,99 cm
Greutate 2,6 Kg
Citește și: