14 iun. 2021 | 12:15

Rocksmith, reinventat: de la un joc video, la cursul perfect pentru a te învăța să cânți la chitară

ACTUALITATE
Rocksmith, reinventat: de la un joc video, la cursul perfect pentru a te învăța să cânți la chitară

Ubisoft are o surpriză pentru fanii jocului Rocksmith. Iată de ce se transformă și într-un curs perfect de cântat la chitară.

Ubisoft își reînnoiește franciza Rocksmith cu Rocksmith+, un serviciu de abonament care își propune să te ajute să înveți să cânți la chitară și bas. Ideea e simplă: te poți conecta cu instrumentul la computer, consolă sau dispozitiv mobil și vei putea exersa în timp ce te joci. Ai o gamă largă de înregistrări de bază ale unor melodii prestabilite, pe care trebuie să le înveți.

Rocksmith+ mai are o funcție interesantă: poți utiliza chiar microfonul telefonului, deci n-ai nevoie de niciun echipament suplimentar.

Rocksmith se reinventează

Dacă vrei, așadar, să înveți să cânți la chitară, creatorii Rocksmith te ajută. Vei primi feedback în timp real, pe măsură ce te joci, iar melodiile sunt grupate pe diverse categorii de dificultate. Poți controla viteza de redare, ca să-ți fie mai simplu să nimerești notele corecte.

Ubisoft spune că Rocksmith+ va avea o „cantitate imensă de melodii la lansare” dintr-o varietate de genuri, nu doar rock și metal. Vor fi prezente și melodii pop, hip hop, country, latină și R&B. Genurile sunt, așadar, extrem de diverse. Fiecare melodie va avea diagrame de acorduri.

Vor exista „aranjamente autentice” – de tip portativ, dar îți vei putea crea și propriile aranjamente. Ubisoft nu a dezvăluit o dată de lansare sau un preț pentru noul serviciu. Găsești, însă, AICI o variantă beta pentru a o testa, dacă ești pasionat.

Rocksmith e produs de Ubisoft și a fost lansat în octombrie 2011 pentru Xbox 360 și PlayStation 3. Versiunea pentru PC a fost lansată în octombrie 2012, după mai multe întârzieri. Caracteristica principală a jocului este că, spre deosebire de alte jocuri ritmice, cum ar fi Guitar Hero, Rocksmith le permite jucătorilor să conecteze practic orice chitara electrică prin adaptor USB.