31 mart. 2021 | 12:49

Rivalul Samsung care atacă piața cu primul telefon pliabil: cum arată Mi Mix Fold

ACTUALITATE
Rivalul Samsung care atacă piața cu primul telefon pliabil: cum arată Mi Mix Fold

Samsung a deschis calea telefoanelor pliabile și i-a atras în acest joc și pe alți producători de telefoane. Unul dintre ei tocmai ce a lansat primul său model de acest fel – Mi Mix Fold.

Samsung a pornit cu stângul în direcția telefoanelor pliabile, dar a recuperat rapid și speră să fi pornit o revoluție în acest sens. Că va fi sau nu așa, e devreme să te pronunți. Ce e clar, însă, e că și alți producători au fost atrași în acest joc.

Unul dintre ei e Xiaomi.

Xiaomi vrea să concureze Samsung cu primul său telefon pliabil

Chinezii de la Xiaomi au venit pe piață cu primul telefon pliabil – modelul Mi Mix Fold. Mi Mix Fold are un ecran de 8,01 inchi atunci când este deschis. Când este pliat, telefonul are ecran şi pe spate. De asemenea, noul dispozitiv include primul cip pentru cameră foto al  Xiaomi, Surge C1.

La partea audio primești patru boxe fabricate de Harman Kardon, procesor Qualcomm Snapdragon 888, conectivitate 5G şi cameră cu trei lentile.

Preţul Mi Mix Fold porneşte de la 1.521 dolari și ajunge la 1.673 dolari. O ediţie specială a telefonului, cu o carcasă ceramică specială. Va fi comercializată la 1.978 dolari.

Xiaomi urmeaxă exemplul altor producători de smartphone-uri, între care Samsung şi Huawei, pe piaţa telefoanelor pliabile. Un analist şef al CCS Insight, Ben Wood, a spus că seria de smartphone-uri pliabile ”reflectă nevoia urgentă” ca producătorii de telefoane să îşi diferenţieze dispozitivele premium.

”Telefoanele pliabile rămâm o nişă experimentală. Deşi noul dispozitiv al Xiaomi va genera un interes mare, este neclar cum va ajunge conceptul de design la consumatorii din piaţă. Mă aştept la alte câteva generaţii experimentale”, a spus analistul.

Xiaomi încearcă să atragă utilizatori cu servicii premium care sunt compatibile cu Mi Mix Fold. Cumpărătorii dispozitivului pliabil vor putea beneficia de avantaje, inclusiv repararea mai ieftină a ecranului pentru prima defecţiune şi asistenţă dedicată pentru clienţi.