Rivalul Netflix care vine tare din spate: a crescut puternic în ultima perioadă și dă semne că va continua

Rivalul Netflix care vine tare din spate: a crescut puternic în ultima perioadă și dă semne că va continua

Netflix continuă să reziste bine pe o piață extrem de aglomerată. Dar alte platforme similare vin tare din spate.

Netflix a dominat ani la rândul piața platformelor de streaming video, datorită conținutului propriu, dar și pentru că nu prea avea rivali. Lucrurile s-au mai schimbat, iar pandemia n-a făcut decât să crească apetitul consumatorilor pentru acest gen de conținut. Așa că Netflix trebuie să se adapteze.

Unul dintre rivalii din piață, care vin tare din spate, este Amazon Prime. Serviciul companiei lui Jeff Bezos a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi la nivel global. Iar creșterea față de începutul anului e impresionantă.

Amazon Prime, rivalul Netflix care vine tare din spate

Cifrele au fost făcute publice chiar de Jeff Bezos, în ultima scrisoare transmisă acţionarilor din postura de CEO. Ca să-ți dai seama de creștere, în ianuarie 2020, Bezos anunţa că platforma are 150 de milioane de membri.

Compania nu prea anunță astfel de cifre şi nici nu divulgă numărul membrilor Prime pe ţări sau regiuni şi nici vizualizările din Prime Video.

La începutul acestui an, Amazon a anunţat că Bezos va renunţa la funcţia de CEO în al treilea trimestru al anului 2021 pentru a deveni preşedinte executiv. El l-a ales ca succesor pe Andy Jassy, în prezent CEO al Amazon Web Services.

„Mă voi concentra pe noi iniţiative. Sunt un inventator. Este ceea ce îmi place cel mai mult şi ce fac cel mai bine”, a scris el joi.

Bezos a subliniat mai multe puncte de referinţă majore realizate de la momentul înfiinţării companiei, ca librărie online, în 1994. Amazon utilizează direct 1,3 milioane de oameni din întreaga lume. Peste 1,9 milioane de firme mici şi mijlocii vând produse prin Amazon.com şi reprezintă aproximativ 60% din totalul vânzărilor cu amănuntul.

Prin comparație cu serviciul de streaming video deținut de Amazon, Netflix a depășit deja pragul de 203 de milioane de abonați și e, de asemenea, pe creștere. Dar Amazon Prime e extrem de aproape.

Citește și: