12 ian. 2021 | 11:47

CIA a declasificat documente despre OZN-uri și acum au ajuns pe internet

ACTUALITATE
CIA a declasificat documente despre OZN-uri și acum au ajuns pe internet

Fiecare fișier declasificat pe care CIA îl are asupra obiectelor zburătoare neidentificate – sau cel puțin toate fișierele pe care agenția recunoaște că le are – este acum disponibil online datorită efortului de decenii de a accesa înregistrările sale declasificate.

Documentele despre OZN-uri ale CIA sunt acum publice

Acum poți descărca înregistrările direct din Black Vault chiar aici, o bază de date privată cu înregistrări declasificate, potrivit Motherboard. Colecția, care conține acum sute de PDF-uri, este o listă exhaustivă a tot ceea ce CIA a lansat despre OZN-uri. Sau termenul preferat al agenției Unidentified Aerial Phenomena (UAP) – într-un singur loc accesibil.

Baza de date este proiectul fondatorului Black Vault, John Greenewald Jr., care a declarat că a dat în judecată CIA pentru a lansa înregistrările sale UAP de zeci de ani.

„Cu aproximativ 20 de ani în urmă, m-am luptat ani de zile pentru a obține înregistrări suplimentare cu OZN-uri publicate de la CIA”, a declarat Greenewald pentru Motherboard.

Dar lucrurile au devenit mai ușoare la mijlocul anului 2020, când CIA a pus la dispoziție o arhivă a înregistrărilor sale UAP, noi și vechi, inclusiv cele pe care Greenewald se luptase să le acceseze.

Înregistrările includ câteva povești bizare și distractive, inclusiv explozii misterioase și presupusul contact cu extratereștrii. Dar Greenewald încadrează baza de date ca o chestiune de importanță publică. Și indiferent dacă oamenii cred sau nu în extratereștri, Greenewald spune că ar trebui să fie capabili să citească această chestiune, direct din gura CIA.

„Este foarte simplu – publicul are dreptul să știe!”, a spus Greenewald.

Astronomii și oamenii de știință pariază că vom găsi extratereștri până în 2036

Astronomul principal al Institutului de Căutare a Informațiilor Extraterestre (SETI), Seth Shostak, este dispus să parieze că vom găsi extratereștri până în 2036.

Potrivit lui Shostak, pe măsură ce puterea de procesare a computerelor însărcinate să asculte semnalele îndepărtate din cosmos se dublează la fiecare aproximativ doi ani, computerele vor putea monitoriza tot mai multe canale pe care extratereștrii ar putea comunica.