Răspunsul oficial al AstraZeneca după cazurile de tromboză: s-ar putea să nu te mulțumească

Răspunsul oficial al AstraZeneca după cazurile de tromboză: s-ar putea să nu te mulțumească

AstraZeneca se confruntă cu un scandal de proporții globale, după ce mai multe țări au întrerupt administrarea vaccinului său împotriva Covid-19. Acum, avem un răspuns oficial și de la reprezentanții companiei producătoare pe marginea scandalului.

Pe parcursul nopții, Olanda a fost ultima care a anunțat că nu va mai administra vaccinuri AstraZeneca, după ce un anunț similar a venit ieri de la Irlanda. La această oră, ne apropiem de 10 țări care refuză să mai administreze vaccinuri de la această companie, pentru o perioadă de timp nedeterminată.

Compania AstraZeneca a spus că a analizat cazurile a peste 17 milioane de oameni care au fost vaccinați cu vaccinul său anti-Covid și ancheta nu a dezvăluit nicio dovadă privind riscul crescut de formare a cheagurilor de sânge, relatează Reuters. Cele 17 milioane de persoane sunt din Marea Britanie și Uniunea Europeană.

„O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană și Marea Britanie cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie, la orice vârstă definită grup, sex, lot sau într-o anumită țară „, se arată în declarația oficială a producătorilor pe marginea acestui subiect.

Producătorul de medicamente a spus că testările adiționale au fost și continuă să fie realizate atât de către companie, cât și de către autoritățile de sănătate europene și niciuna dintre retestări nu a arătat motive de îngrijorare. De asemenea, nu există probleme confirmate referitoare la calitate vreunui lot de vaccin folosit în Europa și în restul lumii, a spus compania.

Declarațiile oficiale ale AstraZeneca au venit după anunțul OMS de vineri. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat la începutul weekendului că nu există „niciun motiv pentru a nu utiliza” vaccinul AstraZeneca şi că, pentru moment, nu a fost găsită nicio legătură de tip cauză-efect între vaccin şi formarea de cheaguri de sânge.