Rabla Plus: 10 mașini electrice pe care le poți cumpăra în România, de la Dacia Spring la BMW

Rabla Plus: 10 mașini electrice pe care le poți cumpăra în România, de la Dacia Spring la BMW

Mașinile electrice au început să aibă o cotă de piață tot mai mare. Iar tendința se va păstra și grație bugetului suplimentat la programul Rabla Plus.

Ministerul Mediului a anunțat că va crește în acest an bugetele pentru programele Rabla și Rabla Plus. Cu alte cuvinte, dacă vrei să scapi de mașina veche și vrei una nouă, atunci primești tichete cu o valoare mai mare.

Astfel, prima de casare pentru Rabla Clasic va crește de la 6.500 la 7.500 lei, iar bugetul pentru Rabla Plus se dublează. Prima de casare rămâne aceeași – 4.500 euro reducere pentru modelele hybrid – plug in și 45.000 de lei (9.300 euro) pentru maşinile 100% electrice, doar că numărul beneficiarilor va fi mai mare.

Asta înseamnă, între altele, că dacă vrei noua Dacia Spring, vei plăti pentru ea, dacă o achiziționezi prin program, sub 10.000 de euro.  Dacă, însă, nu vrei marca autohtonă, iată alte variante.

Mașina din lista de mai jos, realizată de Autocritica, Nu-s ieftine ca Dacia, dar nici cele mai scumpe din lume, cum ar fi Taycan.

10 mașini electrice pe care le poți cumpăra în România

Audi

Audi are două modele electrice la vânzare în România: e-tron și e-tron Sportback. Primul e un SUV de clasă mare (echivalentul unui Audi Q7) fiind lansat oficial în 2018. În România, e-tron poate fi comandat de la 70.485 de euro. Versiunea coupé e-tron Sportback pornește de la 73.349 de euro.

BMW

BMW i3 a fost primul model electric de serie al companiei germane. Hatchback-ul de oraș a fost lansat în 2013, iar până astăzi au fost produse peste 200.000 de exemplare. Prețul în România pornește de la 40.877 de euro.

Citroen

Citroen are modelul electric C4 (fără alte alăturări de nume precum Cactus sau Aircross). Prezentat la jumătatea anului trecut, electricul Citroën ë-C4 poate fi comandat în România de la 34.900 de euro. Modelul va concura în segmentul hatchback-urilor de clasă compactă (dimensiuni apropiate de cele ale unui Volkswagen Golf).

Fiat 

Fiat îți propune modelul de oraș 500. E clasicul model, reinventat pentru viitorul mai puțin poluant și ar fi bine să urmărești ofertele constructorului. Modelul se lansează anul acesta și-n România.

Honda 

Honda e e un model de oraș cu linii clasice, care a debutat pe piața din România în 2020. Prețul de pornire anunțat de japonezi este de 39.980 de euro.

Nissan

Nissan e unul dintre producătorii care au intrat devreme în segmentului electric. Modelul compact Nissan Leaf a trecut deja la o nouă generație. În prezent, în România, Leaf este comercializat începând de la 36.700 de euro.

Opel

Opel a prezentat o nouă generație Corsa, iar de data aceasta, hatchback-ul mic a primit și o variantă electrică (Corsa-e). Prețul de pornire în România e de de 33.835 de euro.

Peugeot

Peugeot 208 și SUV-ul 2008 sunt modelele de clasă mică cu care producătorul francez reușește performanțe notabile an de an, cu preț de pornire de la de la 34.621 de euro.

Renault

Cum spuneam, dacă nu vrei Dacia, atunci poate alegi un model Renault, de la compania-mamă. Modelul Zoe este unul dintre cele mai cunoscute modele electrice din Europa și are un preț de pornire de 30.350 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: