Câți bani dă statul dacă îți cumperi o Dacia electrică: prețul modelului Spring cu și fără Rabla Plus

Câți bani dă statul dacă îți cumperi o Dacia electrică: prețul modelului Spring cu și fără Rabla Plus

După aproape un an de zvonuri și speculații pe marginea acestui subiect, acum am aflat cele mai importante detalii care vor transforma Dacia Spring într-un succes de piață. Vestea bună este că Dacia deschide precomenzile pentru primul său model electric. Iată cât va costa şi când sunt aşteptate primele livrări.

Astfel, Dacia deschide online, din 20 martie, precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric, primele livrări fiind programate în septembrie.

Din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la preţul imbatabil de 18.100 Euro (TVA inclus). Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 de kilometri conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

De când poți să-ți comanzi noul model electric de la Dacia

Dincolo de detaliile contextuale, Dacia a transmis în sfârșit către dealeri primele prețuri cu care vor putea fi vândute mașinile din gama Spring, începând chiar cu această lună. Deși nu este foarte clar de ce s-a întâmplat asta, prețurile au fost publicate de presa franceză, împreună cu un pliant de dotări desfășurat pe mai multe pagini. În presă au ajuns după ce un dealer le-a postat pe un forum în aceeași limbă.

Prețul de pornire pentru Dacia Spring va fi de 16.990 de euro, pentru versiunea Confort, preț la care se vor aplica eventualele subvenții de tip Rabla Plus.

Versiunea va fi una cu un nivel minim de dotări, printre care climatizarea manuală. Un pic mai bună va fi versiunea superioară Comfort Plus.

Printre altele, aceasta va avea un display multimedia de 7 inci și vopsea metalizată, particularități din cauza cărora va costa 18.490 de euro. Prețurile sunt pentru Franța. Ca urmare, în România pot fi mici diferențe, de cele mai multe ori în jos.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la preţul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienţilor de flote va fi de asemenea disponibilă, la acelaşi preţ: 16.800 Euro (TVA inclus).

Dacia Spring va putea fi achiziţionată de clienţii din România prin intermediul programului Rabla Plus, subvenție care ajunge la aproximativ 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor 100% electrice. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.