Proiectul spațial extraordinar finanțat de NASA cu 400 de milioane de dolari

Proiectul spațial extraordinar finanțat de NASA cu 400 de milioane de dolari

Cauți să câștigi niște bani? Vrei să lucrezi cu NASA? Ai o companie privată de aeronautică capabilă să construiască și să fabrice nave spațiale locuibile? Iată că acum ai ocazia să faci acest lucru.

NASA oferă companiilor până la 400 de milioane de dolari pentru a dezvolta stații spațiale private pentru orbita mică a Pământului (LEO).

Agenția a anunțat săptămâna trecută proiectul Commercial LEO Destinations (CLD), potrivit CNBC. Ca parte a inițiativei, NASA intenționează să acorde până la 400 de milioane de dolari în total, până la patru companii pentru a dezvolta stații spațiale private locuibile în al patrulea trimestru al anului 2021.

NASA îți dă bani ca să construiești următoarea stație spațială

Impulsul din spatele acestui proiect se datorează parțial îmbătrânirii Stației Spațiale Internaționale, care se află pe orbită de mai bine de 22 de ani. Pe măsură ce îmbătrânește, NASA anticipează eventuala sa „retragere”.

„ISS este un sistem uimitor, dar, din păcate, nu va dura pentru totdeauna”, a spus Phil McAlister, directorul comercial al NASA, LEO, într-un briefing săptămâna trecută. „Ar putea experimenta o anomalie nerecuperabilă în orice moment”.

NASA speră că programul CLD va acționa ca o modalitate de a trece de la stația spațială veche de 22 de ani și intenționează să aibă habitate private LEO înainte ca cercetătorii să înceteze să utilizeze ISS complet.

Un alt motiv pentru care agenția urmărește programul CLD se datorează succesului recentelor sale programe care au avut la cârmă companii private precum SpaceX, să trimită marfă și astronauți către ISS. Acest lucru a ajutat la aducerea mai multor persoane în LEO, economisind, în același timp, bani de la NASA.

„Aducând sectorul privat în aceste secțiuni și în aceste zone, ca furnizori și utilizatori, trebuie să extindem munca și să avem mai mulți oameni pe orbita Pământului”, a spus McAlister în briefing.

Va fi o zi ciudată când lumea va retrage oficial ISS. Dar noile habitate ar trebui să le ofere astronauților noștri instrumente și spații de trai mai sigure și mai avansate pentru a ne studia sistemul solar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: