Programul Rabla 2021: care sunt șansele să-ți mai iei o mașină nouă în România, cu o reducere importantă

Programul Rabla 2021: care sunt șansele să-ți mai iei o mașină nouă în România, cu o reducere importantă

Autoritățile române au încurajat în 2021 achiziția unui număr record de autoturisme noi, prin acordarea de vouchere în schimbul vechilor mașini proprietate personală. Deși primele demersuri în acest sens s-au făcut în prima jumătate a anului, se pare că programul are toate șansele să continue, chiar și în ultimele luni ale anului.

Programul Rabla Clasic 2021 are mari șanse să se extindă în următoare luni, pentru persoanele fizice, cu condiția să fie suplimentat bugetul. În acest sens, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) sunt în procesul de identificare a unor resurse financiare, atrag atenția oficialii AFM.

Ce se întâmplă cu Rabla Clasic 2021

„Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menţinut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare. Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetăţenilor, că îşi doresc un aer mai curat şi că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calităţii aerului din marile aglomerări urbane”, a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

Conform datelor obținute de AFM până la această oră, în ediția din 2021 a programului Rabla Clasic, începută pe 26 aprilie, s-au înscris aproximativ 40.000 de persoane fizice. Dacă întregul concept îți este străin, merită să ai în vedere că valoarea primei de încasare este de 7500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor, în funcție de tehnologia noului autoturism pe care vrei să-l cumperi, poate ajunge de la 1500 la 3000 de lei.
Suma maximă se acordă în cazul în care vrei să cumperi un autovehicul cu propulsie hibrid sau electrică. Mai mult decât atât, eco-bonusurile se pot cumula în cazul în care maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din preţul total al autovehiculului nou.
Citește și: