Prima dronă de la Sony: e bună, dar de ce costă atât

Prima dronă de la Sony: e bună, dar de ce costă atât

La începutul anului, Sony cocheta cu ideea de a dezvolta prima sa dronă. Iată că, noul dispozitiv a avut parte în sfârșit de un debut oficial. Deși este o dronă excelentă, Airpeak S1 are și un preț pe măsură.

Cu un preț de pornire de ”doar” 10.000 de dolari, Airpeak S1 se adresează direct producătorilor de filme profesioniști. Deși acest lucru ar putea fi și la îndemâna oamenilor cu venituri mai mari, care caută o nouă dronă de ultimă generație, specificațiile Airpeak sunt destul de impresionante.

Nu numai că Airpeak S1 poate atinge o viteză maximă de peste 80 km/h în doar 3,5 secunde, despre care Sony susține că este mai rapidă decât orice dronă cu preț comparabil de la DJI, este și prima dronă care poate fi echipată cu o cameră full-frame mirrorless. În loc să utilizeze un mic senzor încorporat și un modul de cameră, Airpeak S1 a fost conceput pentru a transporta o gamă largă de camere Sony mirrorless, inclusiv diverse versiuni ale modelelor a9, a1, a7r, a7s și recent anunțat FX3.

Airpeak suportă, de asemenea, un unghi de înclinare maxim de 55 de grade și, datorită motoarelor sale puternice, poate menține o poziție stabilă în timp ce filmează cu vânturi de până la 70 km/h. Marele dezavantaj al acestei puteri este că timpul maxim de zbor al Airpeak S1 nu depășește 22 de minute.

Prima dronă de la Sony vine cu modul de operare dublă

La fel ca în cazul majorității dronelor moderne, Airpeak S1 are o serie de senzori și camere de bord care supraveghează împrejurimile dronei și o ajută să evite automat orice potențiale obstacole, în timp ce o aplicație însoțitoare iOS la îndemână ține în evidență starea și funcționarea dronei. Între timp, aplicația web Airpeak Base de la Sony face ușoară crearea și înregistrarea planurilor de zbor și crearea listelor de echipamente pentru fotografii individuale.

Pentru funcționarea sofisticată a camerei, Airpeak S1 vine chiar și cu un mod de operare dublu care permite unei persoane să zboare drona în timp ce altcineva operează camera independent. Toate camerele atașate la Airpeak vor fi alimentate de bateria internă a camerei, în timp ce porturile USB-C și HDMI de la bord permit dronei să se conecteze și să controleze camera menționată.

Airpeak vine ca un pachet care include drona în sine, patru elice, o telecomandă, două baterii și un încărcător de baterii, dar nu vine cu propria cameră sau cardanul de care va trebui să atașezi o cameră. Asta înseamnă că, atunci când ții cont de prețul unei camere, al unui cardan și al oricăror accesorii suplimentare, te apropii lejer de suma de 15.000 de dolari. Airpeak S1 este disponibil pentru pre-comandă și va începe livrarea cândva în această toamnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: