Predicția lui Bill Gates care te pune pe gânduri: „Peste 30 de ani, vor valora foarte puțin”

Predicția lui Bill Gates care te pune pe gânduri:

Miliardarul Bill Gates este recunoscut în întreaga lume pentru capacitatea lui de a anticipa evenimente sociale sau de business, cu mult timp înainte ca ele să aibă loc. Acest lucru derivă din experiența sa de zeci de ani în lumea de top a afacerilor globale, se bazează pe o intuiție și, până la urmă, pe deducții logice, de tipul cauză-efect.

De curând, miliardarul a mai venit cu o predicție, una care ne pune pe toți pe gânduri. Este vorba despre sfaturi de investiții.

Bill Gates te învață ce să faci cu banii tăi

Din nou, dând dovadă de o perspicacitate ieșită din comun, miliardarul co-fondator al Microsoft ne arată că poți ajunge să știi ce se va întâmpla în viitor, analizând obiectiv și pertinent prezentul.

Ce spune, mai exact, Gates: în acest moment, omenirea se află într-un moment de tranziție, când energia verde, regenerabilă este la mare căutare, iar combustibilii fosili sunt din ce în ce mai puțin utilizați. Nu e greu să ne dăm seama că, în câțiva ani, această tendință se va accentua, pentru că într-acolo ne îndreptăm. Prin urmare, dacă vrei să investești și să cumperi acțiuni, nu cumpăra de la giganții petrolieri. E foarte posibil ca ei să aibă probleme cu afacerile lor, în viitorul foarte apropiat.

Iată cât de simplu funcționează această capacitate de predicție a lui Bill Gates. Totul se bazează pe o intuiție cât se poate de simplă și o logică incontestabilă.

Pe măsură ce lumea se îndepărtează de combustibilii fosili și adoptă mai multe surse de energie curată și regenerabilă, giganții petrolului care au dominat piețele de mai bine de un secol ar putea avea probleme, a declarat cofondatorul Microsoft, joi, într-un briefing la summit-ul COP26 privind clima, de la Glasgow, Scoția.

„Unii dintre acești giganți vor cădea. Știți, peste 30 de ani, unele dintre acele companii petroliere vor valora foarte puțin”, a declarat Gates, un susținător deschis al investițiilor în energie regenerabilă și tehnologii verzi.

Companii precum ExxonMobil, BP și Royal Dutch Shell se confruntă cu scăderi constante ale valorii acțiunilor lor, în ultimii cinci ani, arată datele oficiale disponibile pe piața de profil.

Situația aceasta s-a accentuat în special la începutul pandemiei de Covid-19, care a paralizat cererea de petrol și a dus la pierderi uriașe în acest domeniu.

Citește și: