Bill Gates pune la bătaie 1,5 miliarde de dolari, iar efectele acestei investiții vor ajunge la fiecare dintre noi

Bill Gates pune la bătaie 1,5 miliarde de dolari, iar efectele acestei investiții vor ajunge la fiecare dintre noi

Miliardarul Bill Gates are planuri mari privind schimbările climatice. Fondatorul Microsoft se implică într-un proiect uriaș dezvoltat de Administrația Statelor Unite ale Americii și pune la bătaie 1,5 miliarde de dolari prin fondul său de investiții climatice Breakthrough Energy.

Schimbările climatice sunt amenințătoare pentru întreaga planetă. Organizația Națiunilor Unite a avertizat de curând asupra pericolelor în care ne aflăm cu toții. Potrivit experților ONU, dacă nu va scădea nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră, riscăm să avem parte de dezastre naturale fără precedent.

Potrivit unui avertisment al Organizației, chiar dacă am reuși o reducere puternică emisiilor, aşa cum au anunţat multe economii, spre mijlocul secolului se va ajunge la o creştere a temperaturii cu 1,5 grade, cifră care Acordul de la Paris recomandă să nu fie depăşită.

”Acest raport ar trebui să provoace fiori oricui îl va citi (…). Ne arată unde suntem acum şi încotro ne îndreptăm din punctul de vedere al încălzirii globale: într-o groapă ”pe care continuăm să o săpăm”, a comentat climatologul Dave Reay.

Experții din cadrul ONU susțin că suntem în pericol și am putea trăi vremuri grele. Dezastre fără precendent ar putea să ne lovească, din cauza încălzirii globale și a iresponsabilității noastre în relația cu mediul înconjurător, cred experții.

Bill Gates se implică în această problemă globală, cu 1,5 miliarde de dolari

Programul Catalyst al Breakthrough Energy speră să acumuleze până la 15 miliarde de dolari pentru a finanța „tehnologiile climatice inteligente” prin finanțare publică și privată în diferite industrii.

Bill Gates este recunoscut la nivel global pentru ambițiile sale privind clima. Acesta își dorește ca economiile lumii să ajungă în următorii ani la emisii cât mai reduse de gaze cu efect de seră, până la punctul de neutralitate.

„Evitarea unui dezastru climatic va necesita o nouă revoluție industrială. Trebuie să facem tehnologiile și produsele care nu produc emisii la fel de ieftine ca și cele dăunătoare”, a declarat Gates într-un comunicat, adăugând că un parteneriat public-privat va accelera implementarea acestor tehnologii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: