Tehnologia prin care cei decedați sunt ”readuși” la viață: de ce poate fi considerat un proiect ușor înfricoșător

Tehnologia prin care cei decedați sunt ”readuși” la viață: de ce poate fi considerat un proiect ușor înfricoșător

Dacă descoperi cumva prin casa bunicilor poze vechi, alb-negru, e posibil ca-n ele să se regăsească persoane care nu mai sunt în viață. Un serviciu bazat pe inteligență artificială își propune să păstreze vii acele amintiri într-un mod inedit, un mix între nostalgie și un sentiment de înfricoșare.

Inteligența artificială e capabilă de lucruri uimitoare și a început, în ultimii ani, să fie parte din orice sistem care-și dorește să țină pasul cu vremurile. În acest context, un serviciu denumit Deep Nostalgia a decis să se folosească de noile tehnologii pentru a-i păstra vii pe cei pe care-i mai vezi doar în poze.

E un sistem care are, însă, și o latură destul de înfricoșătoare.

Deep Nostalgia, tehnologia prin care cei decedați sunt ”readuși” la viață

În fapt, proiectul Deep Nostalgia poate fi privit și din perspectiva unui sistem de tip deep-fake. Pozele vechi sunt animate cu ajutorul inteligenței artificiale și astfel pare că cei fotografiați prind viață. E o animație de tip gif, dacă vrei.

Serviciul oferă pozei posibilitatea de a se mișca, iar mulți dintre cei care au încercat experimentul susțin că s-au bucurat că au văzut persoanele dragi care nu mai sunt în viață zâmbind din nou. Dacă ești utilizator de iPhone, atunci sistemul e comparabil cu ceea ce-ți oferă funcția Live, atunci când faci poze. Practic, tehnologia îți adaugă câteva secunde de video, pentru a putea alege poza cea mai reușită.

Cei de la Deep Nostalgia pot, însă, să facă o animație din orice poză.

Doar că există și o latură înfricoșătoare, mai ales că totul pare foarte real.

Compania MyHeritage este cea care oferă acest serviciu. Utilizatorii trebuie să se înregistreze AICI, apoi să încarce fotografia pe care o vor readusă la viață.

”Animați persoanele din fotografiile familiei dvs. cu o tehnologie uimitoare. Experimentați istoria familiei dvs. așa cum nu ați făcut-o vreodată!” – scrie pe site-ul companiei. Funcția Deep Nostalgia™ folosește mai multe drivere pregătite de MyHeritage. Fiecare driver este un videoclip format dintr-o secvență fixă de mișcări și gesturi. Deep Nostalgia™ poate aplica foarte precis driverele pe o persoană din fotografia dvs., creând un scurt videoclip pe care îl puteți împărtăși cu prietenii și familia. Driverul ghidează mișcările din animație, astfel încât să vă puteți vedea strămoșii zâmbind, clipind și întorcând capul – arată compania. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: