Povestea neștiută a timișorencei care a cumpărat eMAG. Umilită, la întoarcerea de la studii din America: „Am fost singură, nu aveam niciun ban”

Povestea neștiută a timișorencei care a cumpărat eMAG. Umilită, la întoarcerea de la studii din America: „Am fost singură, nu aveam niciun ban

Cristina Berta Jones a dat lovitura. Timișoreanca a reușit să-l convingă pe Iulian Stanciu să vândă 70% din acțiunile eMAG către Fondul de Investiţii Sud African Naspers.

Cristina Berta Jones știe cum este să te lovești de sistemul românesc, aflat în putrefacție teoretică, însă și de preconcepțiile alor noștri, ancorați, chiar și după mai bine de 30 ani de la Revoluție, în metehnele comuniste ce nu par să dispară, orice ai face.

Cristina Berta Jones
Cristina Berta Jones

Conform propriilor mărturisiri, Berta Jones și-a dorit, la un moment dat, să devină medic. Visul nu i s-a îndeplinit, însă poate că e mai bine că s-a întâmplat așa, întrucât, în momentul de față, femeia se poate lăuda cu o carieră de invidiat, fiind un investitor de succes.

Cristina Berta Jones a reușit să-l convingă pe Iulian Stanciu să vândă o bună parte dintre acțiunile eMAG

Plecată timp de șase luni cu o bursă Soros în Statele Unite ale Americii, la jumătatea clasei a XI-a, la întoarcere aceasta s-a izbit, inevitabil, de criticile profesorilor, cât și de cele ale colegilor. Aceștia au blamat-o pentru acceptarea bursei, susținând că, în timp ce în România s-a făcut carte, Cristina Berta Jones s-ar fi distrat în țara tuturor posibilităților.

Această întâmplare, însă și multe altele care au urmat, au impulsionat-o pe femeie să ia calea străinătății, în ceea ce privește studiile. A ajuns să termine studiile liceale în Statele Unite.

Decizia s-a dovedit a fi una oportună, astfel încât, ani mai târziu, Berta Jones a ajuns să fie numită Chief Operating Officer, în cadrul fondului de investiții Naspers.

După atâția ani în aceeași funcție de răspundere, ea a reușit să dea lovitura și să-l convingă pe Iulian Stanciu să vândă 70% dintre acțiunile eMAG către Fondul de Investiții Sud African Naspers, ulterior reușind să obțină și un procent de 4,2% din acțiunile lui Radu Apostolescu, unul dintre fondatorii companiei, informează Adevărul.

eMAG a introdus pe piața din România conceptul de Black Friday

Citește și: