Porsche, mari probleme cu mașinile electrice: decizia companiei care te poate afecta

Porsche, mari probleme cu mașinile electrice: decizia companiei care te poate afecta
Porsche intenționează să recheme în reprezentanțe modelul Taycan, din cauza unor mari probleme pe care bolidul electric le întâmpină. Mașinile din întreaga lume ar putea face drum întors spre fabrică.

Modelul electric Taycan are o problemă de software care poate provoca o pierdere bruscă de energie, a raportat Bloomberg. Acțiunea urmează unei anchete a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), începută în luna mai, în urma rapoartelor privind trecerea mașinilor în regim de urgență. Nu au fost raportate accidente sau răni, potrivit unor surse familiarizate cu situația.

NHTSA a identificat nouă plângeri privind pierderea bruscă a energiei electrice, potrivit unui dosar descoperit de Automotive News în mai. Problema, care afectează vehiculele modelului 2020-2021, ar proveni din bateria auxiliară de 12 volți și nu din bateria principală de 800 volți care alimentează mașina.

Proprietarii Porsche de la Volkswagen au primit, de asemenea, o scrisoare prin care solicitau informații suplimentare cu privire la Audi e-tron GT și RS e-tron GT „pentru a aduna informații în sprijinul analizei comparative a ODI a vehiculelor similare” de la Taycan. Sedanul electric al Audi folosește un sistem de propulsie electric similar cu Taycan.

Porsche are probleme cu puterea bateriei

Potrivit reclamațiilor din mai, „o pierdere a puterii bateriei de 12V poate dezactiva întregul sistem electric și poate împiedica funcționarea vehiculului”. Se pare că s-a produs o pierdere de energie fără avertisment sau mesaje de eroare, astfel că în șase plângeri se arată că vehiculul nu poate fi repornit.

„Suntem deja în curs de abordare a acestei probleme și așteptăm cu nerăbdare să răspundem la întrebările NHTSA și să rezolvăm rapid problema de bază, dacă ar fi confirmată una”, a declarat atunci un purtător de cuvânt Porsche pentru Road & Track.

Retragerea este o premieră pentru Taycan, prima mașină complet electrică a Porsche. Vânzările din primul trimestru al anului 2021 aproape că s-au potrivit cu renumitul 911 al companiei, iar EV este o parte cheie a noului serviciu de abonament Porsche. Porsche nu ar fi singurul producător de vehicule electrice cu astfel de probleme. Rivalul Tesla a rechemat recent aproape 300.000 de vehicule Model 3 și Model Y livrate în China prin intermediul funcției de conducere asistată cu pilot automat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: