29 iun. 2021 | 13:15

Probleme mari pentru Tesla în China: 300.000 de modele sunt vizate, ce se întâmplă cu funcția Autopilot

ACTUALITATE
Probleme mari pentru Tesla în China: 300.000 de modele sunt vizate, ce se întâmplă cu funcția Autopilot

Problemele Tesla sunt departe de a se fi rezolvat, iar de această dată sunt vizate nu mai puțin de 300.000 de modele. Se întâmplă în China, cea mai mare piață auto a lumii.

Tesla are din nou probleme cu funcția Autopilor, iar de această dată se întâmplă în China. Constructorul american e obligat să recheme în service nu mai puțin de 300.000 de modele vândute pe cea mai mare piață auto a lumii. Autoritățile chineze au constatat că funcția semi-autonomă e prea ușor de activat.

Așa că au cerut explicații de la compania lui Elon Musk.

Tesla, mari probleme în China

Tesla a făcut rechemare pentru aproape 300.000 de modele – Model 3 și Model Y, livrate către clienții chinezi. Autoritățile din China au constatat că funcția Autopilot poate fi activată prea ușor ceea ce, în unele condiții, poate pune în pericol viața șoferului.

Nu e vorba de o rechemare în service propriu-zisă, din moment ce clienții nu trebuie să ducă mașinile undeva. Problema va fi verificată de la distanță de Tesla, e vorba de un upgrade la sistemul software din spatele funcției semi-autonome oferite de constructorul american.

Un astfel de upgrade a fost cerut de autoritățile chineze din domeniu, care au derulat recent o investigație și au descoperit că funcția poate duce la accidente. Rechemarea vizează peste 211.000 de mașini Model 3 vândute în China între 19 decembrie 2019 și 7 iunie 2021 și, de asemenea, aproape 36.000 de modele Model 3s importate în 2019.

Tesla a început livrarea primelor vehicule fabricate la uzina din Shanghai în decembrie 2019. La scurt timp după aceea, producătorul auto ar fi fost nevoit să-și echipeze vehiculele Model 3 cu vechiul său hardware 2.5 în loc de noul său hardware 3.0, din cauza lipsei globale de cipuri cauzată de pandemia de coronavirus.

Mai recent, China a interzis vehiculele Tesla din facilitățile militare din cauza temerilor că acele camere video cu care sunt echipate pot reprezenta un risc de securitate. Compania a anunțat, de asemenea, că va stoca datele de la mașinile vândute în China doar la centrele de date situate în interiorul țării.

Când vrei să fii prezent pe cea mai mare piață auto a lumii, trebuie să joci după cum îți cântă autoritățile de acolo. Tesla n-are ce să facă și se conformează.