Porsche își diversifică afacerile: cel mai nou proiect revoluționar, la ce ajută

Porsche își diversifică afacerile: cel mai nou proiect revoluționar, la ce ajută

Gigantul auto german vrea să inoveze industria auto prin cea mai nouă invenție. Aceasta poate schimba modul în care o să conducem.

Porsche și partenerii săi internaționali au început să construiască o uzină care va produce un tip de combustibil sintetic. Situată în sudul statului Chile, fabrica va produce combustibil pentru mașini de curse, mașini sport și mașini clasice.

Producerea combustibilului sintetic este un proces extrem de complex și extrem de inovator. În cuvintele companiei, „electrolizatoarele împart apa în oxigen și hidrogen folosind energia eoliană, de aceea fabrica se află în Chile, aceasta este situată într-una dintre cele mai bune zone din lume. CO2 este apoi filtrat din aer și combinat cu hidrogenul pentru a produce metanol sintetic, care la rândul său este transformat în combustibil care poate fi ars într-un motor cu piston.”

Porsche vede combustibilul sintetic ca o alternativă neelectrificată la combustibilul fosil pe piețele în care așa-numitele reglementări Green Deal încearcă să facă ilegal motorul cu combustie internă. „Legendarul model 911 este potrivit pentru a utiliza e-Fuels. Dar la fel sunt și celelalte vehicule istorice ”, a declarat Michael Steiner, oficial al companiei.

El a adăugat că aproximativ 70% din mașinile pe care Porsche le-a construit sunt folosite.

Cum va funcționa combustibilul sintetic

În teorie, funcționarea unei mașini cu combustibil sintetic nu va necesita modificări mecanice.

„Specificațiile noastre de combustibil corespund exact celor existente, astfel încât puteți arde un astfel de combustibil într-un 993 fără a deteriora motorul și fără a face ajustări mecanice”, a spus Steiner. Totuși, există și o mică problemă, prețul. Când va ajunge în Europa, unde va fi distribuit de ExxonMobil, ar putea costa aproximativ 2 euro/litru, în funcție de taxe.

Porsche va începe să fabrice combustibil sintetic în 2022 și intenționează să îl folosească pe mașinile care se întrec în seria Mobil 1 Supercup. Fabrica va produce aproximativ 34.000 de galoane de combustibil în 2022. Dacă totul merge conform planului, producția sa anuală va crește la aproximativ 14,5 milioane de galoane până în 2024 și aproximativ 145 de milioane de galoane până în 2026.