Polestar continuă să se dezvolte: urmează un nou vehicul, dar și o platformă proprie

Polestar continuă să se dezvolte: urmează un nou vehicul, dar și o platformă proprie

Polestar intenționează să-și dezvolte propria arhitectură pentru vehiculele viitoare. Producătorul de automobile afiliat Volvo a lansat și o imagine a mult așteptatului său crossover Polestar 3, care va debuta în 2022.

„De aici încolo, Polestar se axează pe creștere”, a spus CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath, într-un comunicat.

Compania își mărește dimensiunea rețelei de showroom-uri, deoarece caută să-și crească dramatic vânzările globale în următorii ani. Polestar a spus că este „în grafic” să își atingă planul de livrări de 29.000 de vehicule în acest an și se așteaptă să vândă 290.000 anual până în 2025, marca fiind disponibilă pe 30 de piețe până la sfârșitul lui 2023.

„Această trecere de la arderea internă la motoare electrice va crește într-un ritm uluitor în următorii ani, așa că, în mod firesc, odată cu apariția rețelei în creștere și conștientizarea mărcii și portofoliul de produse care continuă să crească, vom fi acolo cu o ofertă”, a declarat Gregor Hembrough, șeful Polestar USA.

Viitorul este al mașinilor electrice

Polestar a spus că va lansa un nou model în fiecare an în următorii trei ani, începând cu Polestar 3. Compania a prezentat o nouă imagine teaser a crossover-ului, prezentând vehiculul învelit în camuflaj. Crossover-ul cu patru uși are un aspect sportiv, cu o silueta înclinată și un capăt marcat de faruri subțiri.

Polestar a spus că va echipa modelul cu hardware și electronice care să permită conducerea autonomă pe autostradă până la jumătatea deceniului, inclusiv senzori Lidar de la Luminar Technologies și componente electronice pentru computer de la Nvidia.

Ingenlath a spus că Polestar ezită să eticheteze sistemul ca având fie autonomie de Nivel 3, fie de Nivel 4, deși l-a descris ca fiind „un mare, mare pas în era autonomă”. „Dacă ești foarte strict în ceea ce privește definițiile, este mai mult un Nivel 3-plus.”

Polestar își dezvoltă, de asemenea, propria „arhitectură de platformă spațială din aluminiu personalizată”, o noutate pentru compania care a împărțit până acum platforma cu Volvo. Compania se așteaptă să debuteze noua platformă pe Polestar 5.

Citește și: