Poate cel mai fascinant MMORPG ajunge pe mobil: cât de tare creează dependență Runescape

Poate cel mai fascinant MMORPG ajunge pe mobil: cât de tare creează dependență Runescape

Au trecut aproximativ 20 de ani de când s-a lansat RuneScape, iar acum îl poți experimenta pe mobil într-o versiune cross-platform care te ajută să te lupți cu prietenii de pe PC.

RuneScape s-a lansat în ianuarie 2001, cu vreo trei ani înainte de prima versiune de World of Warcraft, poate cel mai popular Mass Multiplayer Online Role Playing Game din toate timpurile. Acum, te vei juca și pe iPhone sau iPad o versiune semnificativ mai atractivă vizual decât cea din urmă cu două decenii.

Ca multe alte MMORPG-uri, acesta este un titlu free-to-play, deși abonații poți avea acces la un pic mai multe questuri, aptitudini și câteva particularități în plus. Partea cea mai bună este însă că iterația de Android sau iOS este cross-platform cu cea de PC. Astfel, toată lumea se joacă împotriva la toată lumea.

Mai mult decât atât, dacă începi jocul pe PC sau pe telefon/tabletă, îl poți continua pe orice alt dispozitiv. Această particularitate se traduce prin cross-progression.

Pentru că se află mai multe versiuni de RuneScape în circulație, merită să ai în vedere că aceasta este versiune completă a jocului, cea care a beneficiat de actualizări constante în ultimii 20 de ani. Mai există și o versiune intitulată Old School RuneScape, un pic mai simplistă și mai puțin pretențioasă. Aceea există deja pe mobile din 2018.

În cazul în care ești tentat să crezi că un MMORPG pe mobile nu este mare lucru, există o sumedenie de statistici care te contrazic. De exemplu, nu mai puțin de 1,8 milioane de jucători s-au pre-înregistrat pentru a accesa varianta de mobil, deja. Cei mai mulți sunt curioși de interfața regândită pentru a profita de posibilitățile unui panou sensibil la atingere. Meniurile, icoanele, textele și texturile au fost toate adaptate pentru ecranul de telefon sau tabletă. Noul joc îl poți descărca folosind aceste linkuri de App Store și Google Play Store.