Platforma pe care afli cum și de unde obții fonduri pentru afacerea ta

Platforma pe care afli cum și de unde obții fonduri pentru afacerea ta

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a decis să vină în sprijinul celor care caută finanțare pentru afacerea lor. Ca orice lucru făcut de stat, însă, s-a început cu stângul.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a lansat o platformă prin care vrea să-i ajute pe cei care caută bani pentru a-și deschide sau dezvolta o afacre. Acolo se vor regăsi informaţii privind fonduri din mai multe surse de finanţare.

Practic, poți afla cum poți accesa bani din programele naţionale, operaţionale, dar și comunitare etc. Platforma se adresează atât companiilor private, cât și instituțiilor publice din România care au nevoie de bani pentru modernizare sau extindere.

Ce găsești pe platforma lansată de MIPE

După cum susțin reprezentanții Ministerului, platformă e o interfaţă între mediul instituţional şi beneficiari. Mai mult, trebuie văzută drept un instrument principal la nivelul României în ceea ce priveşte identificarea de parteneri, incluzând prezentarea exemplelor de bune practici în accesarea finanţărilor disponibile.

Prin intermediul acestei platforme, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va fi o punte de legătură şi de contact permanent cu potenţialii beneficiari ai surselor de finanţare comunitare. Cei aflați în căutarea unor surse de finanțare vor fi direcționați către instituții-cheie care se ocupă de acest lucru:

Punctele Naţionale de Contact/Punctele Focale (PNC/PF)

Agenţiile Naţionale responsabile

AM-urile aferente domeniului de interes

Direcţiile Generale ale Comisiei Europene şi/sau Agenţiile Executive responsabile, în cazul în care programul de interes nu are un PNC/PF în România.

Start cu stângul

Platforma integrează informaţii consistente pentru toţi potenţialii beneficiari, atât din mediul privat, cât şi public, precum şi din mediul academic şi de cercetare, în vederea creşterii vizibilităţii surselor de finanţare europeană şi a eficientizării canalelor de comunicare dintre autorităţile care gestionează aceste finanţări şi cei cărora le sunt destinate.

„Platforma noastră realizează în premieră şi conectarea utilizatorului atât cu Portalul Comisiei Europene Funding & tender opportunities, cât şi cu site-urile oficiale ale instituţiilor care gestionează fonduri europene şi fonduri de la bugetul de stat. Ne dorim ca această platformă să devină o cale de comunicare eficientă, astfel vă invităm să vă înscrieţi în secţiunea prin care puteţi deveni parteneri, având oportunitatea de a vă face cunoscute activităţile din proiecte”, a declarat, în comunicat, secretarul de stat Cătălina Bădoiu.

Platforma e de găsit AICI. De menționat, însă, că la ora redactării articolului, pagina nu se încărca și se afișa mesajul ”Update in progress”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: