Platforma de socializare pe care nu mai ai ce căuta dacă ești anti-vaccin sau dezinformezi pe acest subiect

Platforma de socializare pe care nu mai ai ce căuta dacă ești anti-vaccin sau dezinformezi pe acest subiect

Pandemia a generat și multe teorii ale conspirației care s-au răspândit extrem de rapid pe platformele de socializare. Giganții din domeniu încep să ia măsuri.

De când a izbucnit pandemia, ai auzit de o serie de teorii ale conspirației care s-au răspândit cu o viteză uluitoare pe internet. De la Bill Gates la 5G și până la microciparea populației prin inocularea cu noile seruri produse de câteva companii care au primit aprobare pentru vaccinul anti-Covid.

În tot acest timp, giganții digitali ca Facebook, Google sau Twitter au fost acuzați că n-au făcut mare lucru pentru a stopa acest fenomen. Ba mai mult, sunt bănuiți că-l întrețin printr-un sistem de algoritmi care permite fix răspândirea rapidă a unor astfel de mesaje alarmiste. S-au făcut puține, așadar, pentru a elimina teoriile fake-news referitoare la vaccin sau pandemie.

Twitter a decis să ia o decizie drastică care vine, deocamdată, sub forma unui avertisment. A anunțat că intenționează să-și amplifice lupta împotriva dezinformării, inclusiv prin posibilitatea de a le bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atenționați deja de cinci ori pentru conținut fals.

Trump știe despre ce e vorba.

Twitter, platforma care-ți închide contul dacă ești anti-vaccin

Compania susține că își dorește să elimine conținutul fals de pe platformă sau cel care dezinformează.

„Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre și la reducerea cu mai mult succes a propagării de informații potențial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracțiunilor repetate, moderate sau grave”, au anunțat cei de la Twitter.

Pași în această direcție s-au făcut încă de anul trecut.

În decembrie, Twitter a decis să le ceară utilizatorilor să șteargă unele informații false, în special cele care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populațiile. Compania viza de asemenea dezinformările privind efectele adverse sau punerea sub semnul întrebării chiar a bolii COVID-19 și a necesității ca oamenii să se vaccineze.

Twitter a venit apoi și cu un bilanț: susține că a șters peste 8.400 de tweet-uri și a trimis notificări de avertisment către 11,5 milioane de conturi din toată lumea. Printre ele se numără mai mult ca sigur și postări anti-vaccin. Cine primește al doilea avertisment va avea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment suspendarea contului va dura 7 zile.

Abia la al cincilea avertisment, contul va fi închis definitiv. Adică fix ce i s-a întâmplat fostului președinte al SUA, Donald Trump.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: