20 mai 2021 | 11:13

Pericol pe WhatsApp, milioane de utilizatori sunt vizați: cum îți poate accesa oricine mesajele

TEHNOLOGIE
Pericol pe WhatsApp, milioane de utilizatori sunt vizați: cum îți poate accesa oricine mesajele

Utilizatorii WhatsApp sunt vizați de o nouă amenințare. Hackerii au pus la cale o nouă metodă prin care persoanele naive pot cădea în plasă și oricine le poate accesa mesajele.

Mai mulți utilizatori se plâng de o nouă metodă prin care hackerii caută să acceseze mesajele personale de pe WhatsApp. Schema e relativ simplă și poate avea succes dacă există persoane naive care cad în plasă. În principiu, e vorba de un cod de 6 cifre pe care-l primești de la un număr necunoscut.

Ulterior, primești un mesaj prin care ți se cere să copiezi codul și să-l trimiți înapoi.

Ei bine, n-ar trebui să faci niciodată asta.

Pericol pe WhatsApp

Schema presupune trimiterea acestui cod de 6 cifre către cât mai multe persoane, în mod aleatoriu, în ideea că cineva va pica în plasă. Odată ce codul a fost trimis, atacatorii revin cu un mesaj în care îi cer utilizatorului respectiv să retrimită codul.

În mesaj se spune că acel cod a fost trimis din greșeală, fix cum vezi mai jos.


Ce trebuie să reții e că niciodată nu trebuie să retrimiți acel cod, în caz că l-ai primit.

E o metodă prin care atacatorii îți pot acccesa toate mesajele și pot avea acces la contul tău. Ulterior, ți-l pot închide sau îți pot cere bani pentru recuperarea lui. Astfel de atacuri au început să fie frecvente în Marea Britanie, scrie presa de acolo.

Dar n-ar fi exclus ca ele să aibă loc și-n alte țări.

Nu e pentru prima dată când atacatorii caută să păcălească utilizatori de WhatsApp. Recent, s-a confrmat și existența unui nou tip de virus, care se răspândește rapid pe aplicația de mesagerie. E vorba de un link care pretinde că schimbă culoarea verde originală a logo-ului WhatsApp în culoarea roz este distribuit pe grupurile de WhatsApp.

Nu trebuie să dai click pe el.

Mesajul de pe WhatsApp larg răspândit, care vine cu un link atașat, susține că culoarea aplicației se va schimba în roz, dând click pe link. Acest link nu este nimic altceva decât un virus. De asemenea, trebuie remarcat faptul că niciun link, nicio aplicație sau nicio setare nu poate schimba sigla originală sau culoarea oricărei aplicații. Dacă există o modificare a logo-ului, ar trebui să existe un anunț oficial al companiei pentru acest lucru.

În caz contrar, este un nou mod de a păcăli utilizatorii și de a le fura accesul la conturile lor.