Pentagonul dă lovitura de grație giganților tech Microsoft și Amazon. 10 miliarde de dolari sunt în joc

Pentagonul dă lovitura de grație giganților tech Microsoft și Amazon. 10 miliarde de dolari sunt în joc

Departamentul Apărării din Statele Unite ale Americii a declarat că anulează un contract cloud de 10 miliarde de dolari. Contractul a reprezentat obiectul unei bătălii de proporții între giganții tech Microsoft și Amazon.

Departamentul Apărării a anunțat marți că anulează contractul cloud de 10 miliarde de dolari, pe care atât Amazon, cât și Microsoft și-ar fi dorit să îl obțină.

Totuși, există și o veste bună pentru cele două mari companii tehnologice. Pentagonul va lansa un alt contract și va primi oferte și de la Microsoft și Amazon, printre cele ale altor companii, desigur.

Pentagonul a spus că „din cauza cerințelor în evoluție, a conversiei crescute în cloud și a evoluțiilor din industrie, contractul JEDI Cloud nu mai este satisfăcător”.

Acțiunile Microsoft au scăzut. Amazon înregistrează creșteri

Știrea aceasta nu a rămas fără impact financiar asupra celor doi giganți tehnologici. Acțiunile Microsoft au scăzut cu aproximativ 0,4% în urma acestui anunț.

Totuși, acțiunile Amazon s-au apreciat cu 3,5%.

Lupta pentru un proiect de cloud computing nu pare să se fi terminat încă. Pentagonul a declarat în comunicatul de presă că încă mai are nevoie de astfel de servicii, motiv pentru care lansează un nou contract și așteaptă oferte, inclusiv de la cei doi giganți tech.

Oficialii americani au mai spus că intenționează să solicite propuneri de la Amazon și Microsoft pentru contract, adăugând că aceștia sunt singurii furnizori de servicii cloud care pot satisface o cerință atât de pretențioasă, la nivel înalt. Prin urmare, sunt șanse foarte mari pentru cele două companii să poată obține noul contract.

Microsoft a declarat marți într-o postare pe blog că înțelege decizia Pentagonului de a anula contractul.

Un purtător de cuvânt al AWS a spus într-o declarație: „Înțelegem și suntem de acord cu decizia DoD. Din păcate, atribuirea contractului nu s-a bazat pe meritele propunerilor și a fost rezultatul unei influențe externe care nu are loc în achizițiile publice”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: