Avem imaginile cu robotul Amazon care poate face să dispară sute de mii de joburi

Avem imaginile cu robotul Amazon care poate face să dispară sute de mii de joburi

Amazon continuă strategia sa amplă de digitalizare, cu un nou proiect desprins din filmele SF. Este vorba despre robotul care ar putea face să dispară jobul de curier.

Amazon a anunțat joi că intenționează să dezvolte o nouă tehnologie pentru vehiculele sale de livrare autonome, în Helsinki, Finlanda.

Gigantul tech intenționează să pună bazele unui nou „centru de dezvoltare” pentru a sprijini Amazon Scout, care este un robot de livrare autonom complet electric. Noua tehnologie este de testată în patru locații din Statele Unite ale Americii.

Conform anunțului făcut de Amazon, mai mulți ingineri vor demara cercetarea și dezvoltarea la Centrul de Dezvoltare Amazon Scout din Helsinki.

Unul dintre obiectivele lor principale va fi dezvoltarea de software 3D care „simulează complexitatea vieții reale”.

Inginerii vor să se asigure de faptul că „Scout poate naviga în siguranță în timp ce face livrări”.

„Echipa Amazon Scout din Helsinki va crește în timp”, a spus Amazon. „Angajăm acum ingineri care sunt în fruntea roboticii și a tehnologiei sistemelor autonome.”

Lansarea noului centru de dezvoltare din Helsinki vine la jumătate de an după ce Amazon ar fi achiziționat firma locală de modelare 3D Umbra , care are și birouri în SUA și regiunea Asia-Pacific, potrivit LinkedIn.

Fondată în 2006, Umbra ar fi strâns 3,4 milioane de dolari de la investitori înainte de a fi achiziționată de gigantul Amazon.

amazon-prime-robot

Noul robot va merge alături de pietoni, pe trotuar

Noul robot de livrări va duce acasă consumatorilor pachete mici. El însuși are dimensiunea unui radiator mic și va fi conceput pentru a se deplasa pe trotuar, alături de pietoni.

Deși roboții vor facilita livrările, se estimează că impactul asupra muncii va fi unul îngrijorător. Potrivit experților, odată ce tehnologia va începe să facă ceea ce fac acum oamenii, sute de mii de locuri de muncă vor fi pierdute pe acest domeniu de activitate.

Citește și:
Etichete: