Pe lângă filme și seriale, Netflix începe să transmită posturi TV, în această țară importantă

Pe lângă filme și seriale, Netflix începe să transmită posturi TV, în această țară importantă

Netflix funcționează în aproximativ 190 de țări. Având în vedere variațiile de legislație de la un teritoriu la altul, este evident că gigantul american trebuie să întâmpine dificultăți în a se adapta la politice anumitor regiuni.

Serviciul de streaming Netflix tocmai a fost înregistrat în registrul de ”servicii audiovizuale” din Rusia. Imediat după, autoritatea de reglementare a audiovizualului de la Moscova a decis să oblige platforma de streaming să ofere abonaților săi din teritoriu acces la canalele televiziunilor rusești, conform datelor obținute de The Moscow Times.

Netflix trebuie să se reinventeze în Rusia

Registrul Roskomnadzor a fost creat la sfârșitul anului 2020. Acesta se aplică serviciilor de streaming online care au peste 100.000 de utilizatori în fiecare zi. Peste valoarea cu pricina, companiile din spate trebuie să se conformeze legislației din Rusia și să înființeze un sediu local, conform Hotnews.

Cea mai importantă prevedere este însă alta și ar putea face probleme pentru Netflix, în contextul în care serviciul este cunoscut pentru oferta de filme și seriale on-demand, clipuri video pe care le pornești oricând, de oriunde.

Pe lângă librăria sa de conținut, însă, pentru a se conforma legislației din Rusia, Netflix trebuie să se apuce să difuzeze 20 de canale TV ale Federației Ruse. Prevederile se aplică din martie 2022, când Netflix va fi obligat să le ofere clienților săi din Rusia transmisiuni ale televiziunii de stat Pervîi Kanal (Canalul Unu), televiziunii de divertisment NTV și ale Spas, postul TV al Bisericii Ortodoxe Ruse, printre altele.

La fel de problematic pentru Netflix este faptul că, odată inclus în Roskomnadzor, trebuie să respecte niște prevederi controversate în ceea ce privește conținutul pus la dispoziția utilizatorilor. În teorie, este vorba de eliminarea conținutului extremist. În practică, este vorba de conținutul clasificat în acest fel de Kremlin și se reflectă într-o formă de cenzură agresivă. Ca referință, Netflix este cel mai nou gigant american, după Google și Apple, care este nevoit să se alinieze la pretențiile autorităților de la Moscova.

Citește și: