”Părintele” Dacia oprește producția: ce a pățit Renault și de ce afectează întreaga industrie auto

”Părintele” Dacia oprește producția: ce a pățit Renault și de ce afectează întreaga industrie auto

Renault, la fel ca întreaga industrie auto, se confruntă cu o criză globală de semiconductori. Asta înseamnă că, la fel ca Dacia în ultimele luni, compania va fi nevoită să întrerupă producția.

Renault a confirmat că uzinele sale din Spania vor fi paralizate pentru mai mult timp din cauza lipsei de semiconductori. Aceasta nu este prima pauză de acest gen, dar se pare că întreruperile de activitate vor fi din ce în ce mai des, iar viitorul din ce în ce mai incert.

Ce se întâmplă cu Renault, compania mamă a Dacia

Constructorul francez este nevoit, în mod regretabil să extindă, până la finele acestui an, perioada în care activitatea celor trei uzine ale sale din Spania, cel puțin parțial, va fi suspendată. La fel ca și în cazul altor giganți din domeniul auto, motivația din spatele acestei situații este criza mondială de semiconductori sau cipuri. Vestea a venit de la un purtător de cuvânt al Renault Spania.

Potrivit sursei citate, Renault intenţionează să oprească, până la 61 de zile, producţia la uzina de la Palencia, unde sunt asamblate modelele Kadjar şi Megane, şi până la 40 de zile producţia uzinei de la Valladolid, unde este produs crossover-ul Capture. De asemenea, activitatea la uzina de motoare de la Valladolid ar putea fi suspendată până la 17 zile.

Această realitate din piața auto s-a amplificat odată cu creșterea cererii de autoturisme din perioada post-pandemie. În acest context, producători importanți de pe zona auto au fost nevoiți să concureze cu alte industrii dependente de cipuri. Este vorba de calculatoare personale, smartphone-uri și IoT (Internetul lucrurilor). Acestea din urmă cauzează, parțial, penuria de cipuri.

Anunțul de acum din partea Renault vine după ce, în primăvară, a decis să reducă parţial producţia la uzinele sale din Spania, timp de până la 30 de zile pentru fiecare uzină, în perioada aprilie-iulie. În continuarea acelei inițiative, acum, a decis să pună la punct un nou plan pentru ultimele patru luni ale anului în condiţiile în care criza semiconductorilor continuă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: