Pare scenariu de film: hackerii au spart serverele FBI

Pare scenariu de film: hackerii au spart serverele FBI

Doar în filmele de acțiune mai vezi așa ceva. Serverele FBI au fost atacate de hackeri.

Serverele FBI au fost sparte de hackeri, aceștia trimițând cel puțin o sută de mii de mesaje prin care avertizau în legătură cu un atac cibernetic, potrivit BBC.

Email-urile au fost trimise în numele Departamentului de securitate internă. Alertele avertizau despre intruși în sistem: „Urgent- Threat actor in systems”. Având în vedere acestea, FBI a lansat o anchetă.

Serverele FBI, sparte de hackeri, într-un atac „sofisticat”

Hackerii au trimis, conform unei estimări, cel puţin o sută de mii de e-mail-uri înainte ca agenţia americană să ia măsuri. E-mail-urile trimise de hackeri, avertizau destinatarii în legătură cu un presupus atac cibernetic aflat în plină desfăşurare.

În mesajele email-urilor se spunea că la originea atacului se află Vinny Troia, un expert în securitate, fondator al companiei Shadowbyte. Se presupune că scopul hackerilor a fost să-l discrediteze pe Troia şi ar fi reuşit asta, dacă destinatarii n-ar fi aflat că nu FBI a trimis e-mail-urile respective.

Se ştie că Troia este de mai multă vreme ţinta unei comunităţi de hacking, RaidForums, aceştia fiind principalii suspecţi deocamdată. Troia a scris pe Twitter că în spatele atacului s-ar afla un personaj care foloseşte pseudonimul “pompomourin”.

Aşa-numitul “pompomourin” a revendicat atacul, susținând însă că scopul a fost să arate vulnerabilităţile sistemelor FBI şi că, dacă ar fi dorit, ar fi putut să trimită mesaje mai veridice, astfel încâ lumea să nu-și dea seama atât de repede că are de-a face cu o farsă.

Într-o declarație, FBI a spus că este „conștient de incidentul cauzat de hackeri, care implică e-mailuri false de la un cont de e-mail @ic.fbi.gov”.

Agenția a spus că hardware-ul afectat a fost scos rapid, după ce problema a fost detectată și a avertizat publicul să fie „prudenți cu expeditorii necunoscuți” și să raporteze guvernului activități suspecte.

Etichete: