Pare o mască banală la prima vedere, dar e un fel de portavoce ca să te auzi mai bine

Pare o mască banală la prima vedere, dar e un fel de portavoce ca să te auzi mai bine

De la startul pandemiei, toți producătorii au început să creeze tot felul de modele de măști, unele mai clasice, altele mai futuriste. Dar ce zici de o mască ce-ți modifică vocea când o folosești?

Compania de jocuri pe computer Razer, cunoscută pentru fabricarea accesoriilor și perifericelor de iluminat obscure, a decis să facă prima incursiune în măști de față „inteligente”.

Această mască te distrează, dar te și protejează

Compania a prezentat un concept de mască N95 reutilizabilă, numit Project Hazel, despre care susține că este „cea mai inteligentă mască din lume”, așa cum relatează The Verge. Și da, desigur, are iluminare RGB.

Conceptul – nu este clar dacă Razer intenționează vreodată să pună masca în producție – este plin de caracteristici, de la filtre circulare N95 la o carcasă high tech. Ventilatoarele în sine sunt detașabile și reîncărcabile.

Cu toate astea, cea mai futuristă caracteristică este că Project Hazel îți va putea amplifica în mod activ vocea, folosind un microfon și difuzoare, permițându-ți să fii auzit cu ușurință în timp ce porți dispozitivul.

Protecțiile din silicon etanșează masca în jurul nasului și bărbiei, făcând-o relativ ușor de purtat – dar va trebui să credem pe cuvânt compania Razer.

Plasticul din zona gurii este, de fapt, transparent, permițându-le altora să-ți vadă mișcarea gurii. Odată ce se întunecă, LED-urile vor lumina chiar și zonele din jurul gurii pentru a-ți arăta zambetul indiferent de ora din zi.

Razer prevede că acest concept ar fi vândut cu o carcasă de încărcare care să încarce atât ventilatoarele, cât și să producă lumină UV pentru a o steriliza.

Dar compania nu a anunțat încă niciun plan de a vinde masca și în prezent testează dispozitivul.

Masca aceasta traduce în opt limbi și te ajută în lupta cu pandemia

Când pandemia de Covid-19 a început să facă o obișnuință din măștile faciale de zi cu zi, startup-ul japonez Donut Robotics a descoperit o oportunitate. Au creat o mască inteligentă – un upgrade de înaltă tehnologie la măștile de față standard, concepute pentru a facilita comunicarea și distanțarea socială.

Împreună cu o aplicație, masca C-Face Smart poate transcrie dictarea, amplifica vocea utilizatorului și traduce vorbirea în opt limbi diferite, conform startup-ului.

Citește și: