Orange, anunț despre 5G: unde își extinde rețeaua

Orange, anunț despre 5G: unde își extinde rețeaua

Orange își extinde rețeaua de 5G și a mai adăugat un oraș din România pe listă.

Orange a anunțat că și-a extins rețeaua 5G și în Craiova. Astfel, clienții cu un abonament 5G şi un dispozitiv compatibil vor beneficia de viteze maxime de download de până la 1,2Gbps, arată compania.

Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii tot mai mari a consumului de date mobile, dar şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă.

Unde ai 5G de la Orange

În prezent, reţeaua Orange 5G este disponibilă clienţilor din orașele Brașov (inclusiv Poiana Brașov), București – acoperit 100% 5G, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța (inclusiv statiunea Mamaia), Iași, Timișoara, precum si in Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni, Predeal și Voluntari.

Rețeaua Orange 5G oferă viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, capabile să furnizeze utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

„Orange 5G aduce nu doar viteze superioare tehnologiilor existente, ci şi latenţe reduse. Acestea se traduc printr-un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut, de nivelul milisecundelor, ce fac posibilă interconectarea unor mașini inteligente ori transmiterea unor cantități mari de date necesare transmisiunilor 4K, live, de exemplu, dar și multe alte utilizări de business”, spune compania într-un comunicat de presă.

Orange se prezintă drept o companie care investește continuu în proiecte de inovare 5G. În aprilie 2021, în parteneriat cu Institutul de Cercetare CAMPUS al Universității Politehnica din București (UPB), Orange a deschis primul laborator 5G din România, un hub în care mediul academic, startup-urile și companiile pot să inoveze și să testeze soluțiile bazate pe noua tehnologie.

5G e considerată tehnologia viitorului și, dincolo de ce promite și ce face statul pentru susținerea implementării, companiile private au propriile interese. E motivul pentru care Orange face astfel de parteneriate, pentru a fi cât mai vizibilă în piață.

Citește și: