Opțiunea de care chiar aveai nevoie pe iPhone: șoferii vor profita din plin de ea

Opțiunea de care chiar aveai nevoie pe iPhone: șoferii vor profita din plin de ea

Apple Maps este alternativa la Google Maps lansată de Apple în urmă cu mai bine de opt ani. E disponibilă pe iPhone și iPad, dar încă are lipsuri în fața concurenței. Acum recuperează.

În primă fază, aplicația Maps a Apple n-a excelat cu nimic. Dar în toți acești ani a crescut suficient cât, chiar și în România, să fie o alternativă onorabilă la Google Maps, nu doar un eșec al companiei.

Aplicația Apple Maps este mai mult decât decentă la momentul actual. Aplicaţia de hărţi şi ghidare dezvoltată de Apple va oferi, în curând, o facilitate de raportare a accidentelor şi a altor evenimente de pe traseu, similară celei popularizate de Waze. De acum poți spune că reprezintă o alternativă bună și pentru Waze, și pentru Google Maps.

Cu ce vine nou Apple Maps

În versiunea beta de iOS 14.5, a apărut o nouă funcţie disponibilă în Apple Maps, care permite utilizatorilor să raporteze evenimentele de pe traseu şi pe baza cărora aplicaţia ar urma să-şi avertizeze, la rândul ei, utilizatorii, în cazul în care aceştia se apropie de unul din evenimentele raportate.

Vor exista trei moduri de raportare pe care utilizatorii le vor avea la dispoziţie. Alături de butoanele de pe ecran, aceştia pot adăuga rapoarte prin comenzi vocale date prin Siri sau folosind CarPlay.

Noua funcţie a Apple Maps le este cunoscută utilizatorilor din Waze şi chiar din Google Maps, care a început să ofere o facilitate similară încă din aprilie 2019.

Varianta Apple, cel puţin în această privință, este mai săracă în ceea ce priveşte tipul incidentelor ce pot fi raportate. În acest moment, există doar trei tipuri de incidente ce pot fi raportate: accidente, radare şi pericole. Până vor fi adăugate alte tipuri de raportări, utilizatorii vor putea folosi categoria pericole pentru orice eveniment care nu este accident sau cameră radar (gropi, lucrări, obstacole etc).

Funcţia de raportare a Apple Maps va fi disponibilă în iOS 14.5, update care nu are o dată oficială de lansare, dar care pare să fie la doar câteva săptămâni distanţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: