O nouă zi, noi variante de coronavirus: ce au mai găsit în Anglia

O nouă zi, noi variante de coronavirus: ce au mai găsit în Anglia

Când vine vorba de coronavirus, virusul se pare că devine mai deștept pe zi ce trece. Noi tulpini de Covid-19 sunt descoperite în fiecare săptămână sau la câteva săptămâni.

Deși eronat, unul dintre motivele pentru care oamenii sunt atât de reticenți să se vaccinezi în fiecare colț al mapamondului, ține de tulpinile noi de coronavirus descoperite. Zic ”eronat” pentru că, cel puțin momentan, aceste tulpini nu par să afecteze semnificativ sau deloc eficiența vaccinurilor existente anti-Covid. Chiar și așa, dacă te afli în categoria scepticilor, nu te va încânta deloc această informație provenită din Marea Britanie.

Două noi variante COVID-19, dintre care una a fost clasificată drept „de interes”, au fost identificate în Anglia, cu unele similarități față de variantele sud-africane și braziliene, a anunțat marți un comitet guvernamental de consultanți științifici, relatează Reuters, citat de Rador.

Una dintre noile variante a fost identificată inițial în Bristol și a fost desemnată ca fiind „variantă de interes” de către NERVTAG, grupul care consiliază guvernul britanic asupra virusurilor. A doua tulpină complet nouă, identificată inițial în Liverpool, a fost desemnată „variantă sub anchetă” de către grup.

Cele două tulpini noi de Covid-19 au totuși ceva în comun. Aceste noi variante au mutația E484K, situată la nivelul proteinei ”spike” a noului coronavirus și prezintă aceeași modificare constatată la variantele sud-africană și braziliană. În final, generează îngrijorări la nivel internațional, iar aceasta este cea mai mare problemă.

Nu ajută nici faptul că noile tulpini de coronavirus nu au fost identificate doar în cazul unei singure persoane sau a unei familii, ci se pare că au deja răspândire în masă, în interiorul unei comunități mai mari din regiune. Autoritățile sanitare publice din Marea Britanie au identificat până în prezent 76 cazuri de infecție cu noile variante. Pe de altă parte, măcar sunt încrezătoare că vaccinurile disponibile la această oră vor fi eficiente și în aceste cazuri.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: