O destinație din România, inclusă într-un top National Geographic

O destinație din România, inclusă într-un top National Geographic

Cunoscuta revistă „National Geographic” a inclus țara noastră în clasamentul destinațiilor de top, în 2022. Croazierele pe Dunăre par a fi parte din noul trend al turismului internațional.

Iubitorii de vacanțe și călătorii (mai scurte sau  mai lungi) din toată lumea sunt sfătuiți de „National Geographic” să includă și România pe listă, anul viitor. Revista a realizat un top al celor mai atractive destinații, împărțite în cinci categorii de sine stătătoare, în funcție de preferințele turiștilor.

Așa cum era de așteptat, dat fiind specificul publicației, toate destinațiile turistice recomandate se află aproape de natură, sau chiar în mijlocul acesteia.

„În multe feluri, pandemia a oferit turiștilor din întreaga lume un moment pentru a reflecta și a reconfigura modul în care abordăm turismul”, a declarat George Stone, editor executiv National Geographic Travel, citat de CNN. Acesta a adăugat că „prin lista de anul viitor, Nat Geo aruncă o privire asupra a ceea ce este diferit, de la noua pistă de biciclete aflată lângă râul Sena, în Franța, până la noul Parc Național Chimanimani, situat în Mozambic, care subliniază noul angajament al țării pentru mediu”.

Conform National Geographic, cele mai interesante destinații culturale sunt: Muntele Jingmai (Yunnan, China), Tin Pan Alley (Londra, Marea Britanie), Hokkaido (Japonia), Procida (Italia) și Atlanta (Georgia, Statele Unite ale Americii).

National Geographic include croazierele pe Dunăre, în România, în top cinci destinații de familie

Publicația a decis că o croazieră pe Dunăre, prin România, ar putea să fie vacanța perfectă petrecută cu familia. Croaziera începe la Cazanele Dunării și se sfârșește în Delta Dunării, un loc unic în Europa, casă a zeci de mii de specii de plante și animale.

În ceea ce îi privește pe iubitorii de natură, National Geographic este de părere că aceștia ar trebui să viziteze Fâșia Caprivi (Namibia), Minnesota de Nord (Statele Unite ale Americii), Lacul Baikal (Rusia), rezervația forestieră Maya (Belize) și Victoria (Australia).

Aventurierilor le sunt recomandate următoarele destinații: pista de biciclete de pe râul Sena (Franța), Costa Rica, traseul Nipisiguit Mi’gmaq (New Brunswich, Canada), Palau sau bazinul Arapahoe (Colorado, SUA).

Există și o a cincea categorie, destinată amatorilor de turism eco. În aceasta categorie sunt menționate: Valea Ruhrului (Germania), Parque Nacional Yasuni (Ecuador), National Columbia Gorge (Oregon) și Parcul Național Chimanimani (Mozambic).

 

Citește și: