Afacerile din turism încep să-și revină: a trecut criza?

Afacerile din turism încep să-și revină: a trecut criza?

Criza provocată de pandemia de coronavirus a îngropat afacerile din domeniul turismului. Totuși, proprietarii susțin că partea cea mai grea a trecut, iar acum sectorul începe să-și revină simțitor.

Venirea toamnei a fost de bun augur pentru firmele din turism, arată cele mai recente date ale analizelor de piață.

Se pare că, pe fondul redeschiderii a numeroase destinații internaționale, industria începe să-și revină și să atingă cifre comparabile cu sezonul de dinaintea izbucnirii crizei pandemice.

Oamenii și-au recăpătat apetitul de a călătorii, iar românii bifează pe lista lor destinații tot mai inedite și exotice în această toamnă, semn că nici bugetul lor nu mai este atât de afectat de coronacriză.

Care e situația turismului, de fapt

Un studiu realizat de Vola.ro scoate la iveală faptul că turismul mondial începe să se revigoreze, deși continuă să existe și numeroase provocări pentru industrie.

„Ne apropiem cu pași repezi de nivelul călătoriilor din anul 2019, dar ne confruntăm în continuare cu multe dintre provocările pandemice. Una dintre aceste provocări ține de volatilitatea orarului de zbor, astfel că facem față în continuare unui număr mare de schimbări apărute din partea companiilor aeriene.

Pentru a contracara disconfortul creat pasagerilor, am lansat Vola Fast Refund, chiar poate fi achiziționat împreună cu biletul de avion și care garantează rambursarea în maxim 7 zile, cash sau voucher, a contravalorii zborului anulat sau modificat de compania aeriană” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Experții au întocmit și un clasament al celor mai râvnite destinații de vacanță de către turiștii români. Astfel, principalele destinații externe spre care s-au îndreptat turiștii români în această toamnă Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța și Belgia, la care se adaugă și o cerere în creștere pentru destinații mai calde, cum ar fi Egipt, Dubai, Iordania, dar și insulele din sudul Europei precum Tenerife, Madeira, Algarve, etc.

Chiar dacă dorința românilor de a călători se apropie de nivelul anului 2019, industria aeronautică se confruntă în continuare cu multe anulări și modificări de orar de zbor, fapt ce afectează zilnic sute de pasageri români.

„Multe dintre companiile aeriene low cost au în această perioadă la vânzare bilete la prețuri promoționale pentru călătoriile de dupa sărbătorile de iarnă (ianuarie-februarie). Românii pot călători în lua Ianuarie spre Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Austria și Belgia la prețuri sub 50 euro pentru un bilet de avion dus-întors”, mai transmit cei de la Vola.ro.