O boală misterioasă a ucis deja o persoană și a îmbolnăvit alte zeci. Ce se întâmplă acum

O boală misterioasă a ucis deja o persoană și a îmbolnăvit alte zeci. Ce se întâmplă acum

Un focar brusc al unei boli misterioase, neidentificate, s-a răspândit printre zeci de studenți din Nigeria, dintre care cel puțin unul a murit deja ca urmare. Iată cum se manifestă, mai exact, boala misterioasă.

Peste 30 de studente de la Government Girls College din orașul Sokoto, din Nigeria, au fost internate în spital, a declarat directorul de sănătate publică al Ministerului Sănătății, Ahmed Abdulrahman, pentru știrile TVC din Nigeria. La început, oficialii din domeniul sănătății au crezut că studenții au suferit de meningită, dar o parte din ancheta în curs a ministerului a ajuns să excludă acest lucru.

Boala misterioasă a îmbolnăvit mai mulți studenți

Deocamdată, Abdulrahman a avut foarte puține răspunsuri, promițând transparență pe măsură ce ancheta continuă.

Între timp, cele 30 de studente care au fost internate în spital par să se simtă bine. Toate au fost externate în urma tratamentului, iar Ministerul Sănătății studiază încă probe pentru a afla de ce au fost, de fapt, bolnave. Dar, din păcate, așa cum a declarat Abdulrahman pentru TVC News, focarul nu a fost raportat imediat ce a început, iar una dintre fete a murit din cauza misterioasei boli, înainte de a ajunge la spital.

Ca urmare, guvernul de stat intenționează să trimită zece medici la Government Girls College din Sokoto, pentru a monitoriza lucrurile și pentru a interveni rapid în orice cazuri noi, dacă mai apar.

„Situația a fost sub control datorită intervenției rapide a guvernului de stat”, a declarat comisarul pentru știință și tehnologie din Sokoto, pentru TheCable, o publicație independentă din Nigeria. „Toți studenții infectați au fost izolați pentru a reduce răspândirea bolii”.

Ce se întâmplă cu cazurile de coronavirus în școlile românești, după ce s-au închis multe dintre ele

În cazul în care ai fost convins că deschiderea școlilor a dus la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus, se pare că situația din instituțiile românești de învățământ arată mai bine ca niciodată.

Deși foarte mulți părinți au fost îngrijorați în legătură cu starea sănătății copiilor lor care s-au întors pe băncile școlii, ministrul Educației a venit cu mai multe vești bune.

Oficialul a atras atenția că, în ultima săptămână, s-a înjumătățit numărul cazurilor de infectare, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice. În ultimele șapte zile au fost depistate 181 de cazuri de Covid-19, în timp ce în săptămâna anterioară discutam de 376 de infectări, conform datelor furnizate de Sorin Cîmpeanu.

Citește și: