Alternativă Tesla: Volkswagen a lansat ID.3, cea mai ieftină mașină electrică

Alternativă Tesla: Volkswagen a lansat ID.3, cea mai ieftină mașină electrică

După lungi speculații pe marginea performanțelor ID.3, Volkswagen a lansat alternativa perfectă la Tesla Model 3. Aceasta este cea mai ieftină mașină electrică a nemților.

Conform oficialilor Volkswagen, ID.3 va putea fi achziiționată cu mai puțin de 30.000 de euro. Această valoarea o încadrează pe aceeași nișă cu Tesla Model 3.  Deși se știau deja câteva detalii despre autoturism, abia în cadrul Frankfurt Motor Show a fost dezvăluită presei în toată splendoarea sa.

Noua mașină electrică va putea fi achiziționată într-una din trei variante, ale căror autonomii vor varia între 330 de kilometri și 550 de kilometri. Primele exemplare vor ajunge pe străzi la mijlocul anului viitor. În mod previzibil, valoarea de sub 30.000 de euro se va aplica modelului entry-level. Acela vine la pachet cu un acumulator de 45kWh. Din păcate, prețurile pentru celelalte două versiuni nu sunt cunoscute, dar știm că vor avea baterii de 58kWh, respectiv 77kWh, oferind 420, respectiv 550 kilometri departe de priză.

Designul autoturismului este inspirat din cea mai recentă versiune de Volkswagen Golf Hatchback, ca să ai o referință legată de aspectul exterior al mașinii. Pe interior însă, conform producătorului, spațiul este specific unui Passat. Vizavi de viteza de încărcare, varianta cea mai ieftină se va încărca la 50kW, în timp ce saltul la încărcarea rapidă de 100kW te va costa în plus. În același timp, respectiva dotare va veni standard la varianta cu 58kWh, și va sări până la 125kWh la modelul de top. Bateria este garantă pentru 160.000 de kilometri sau opt ani, de către nemți.

Această lansare este una foarte importantă pentru Volkswagen, deoarece ar putea să spele păcatele producătorului după scandalul Dieselgate. Nu de alta, dar un număr mare de persoane vor migra către această creație. În plus, este prima mașină construită pe platforma modulară a companiei germane pentru autoturisme electrice, una ca va fi folosită în cateva zeci de modele în următorul deceniu. Ca o notă interesantă, Volkswagen ID3 se pare că va fi disponibilă doar în Europa, fără Statele Unite sau China. Volkswagen_ID.3__Large_10145

Citește și: