04 sept. 2021 | 12:25

Noutăți muzicale din partea Apple: vezi ce schimbări a pregătit gigantul american

ACTUALITATE
Noutăți muzicale din partea Apple: vezi ce schimbări a pregătit gigantul american

Apple încearcă să preia conducerea pe piața platformelor de streaming audio.

În încercarea de a-și extinde oferta de muzică clasică, Apple a anunțat că a achiziționat Primephonic. Serviciul cu sediul în Amsterdam, lansat în 2014, va aduce un plus pe partea de muzică clasică, gen muzical care a fost destul de ignorat de către platforma americană Apple Music.

Mai mult, procedura de absorbție de către Apple Music a început deja. De altfel, pe 7 septembrie, Primephonic se va închide definitiv, în timp ce Apple pregătește lansarea în 2022 a unei aplicații de muzică clasică bazată pe propriul serviciu de streaming.

De ce Apple a cumpărat Primephonic

Motivele pentru care Apple a făcut această mișcare sunt cât se poate de clare. Primephonic este o aplicație disponibilă în 150 de țări care beneficiază de un public fidel care, în teorie, are disponibilitatea financiară de a plăti pentru muzica pe care o ascultă.

„Artiștii adoră serviciul Primephonic și ceea ce am făcut în clasic, iar acum avem capacitatea de a ne alătura Apple pentru a oferi cea mai bună experiență pentru milioane de ascultători”, a declarat co-fondatorul și CEO-ul Primephonic, Thomas Steffens, într-un comunicat emis de către Apple. Acesta a mai adăugat, „ajungem să aducem muzica clasică în mainstream și să conectăm o nouă generație de muzicieni cu următoarea generație de public”.

„Majoritatea utilizatorilor noștri au vârsta de 55 de ani și sunt foarte educați și relativ bine”, a declarat Henrique Boregio pentru Mixpanel în 2020. „Glumim în birou că nu știm dacă începi să-ți placă muzica clasică și apoi devii bogat, sau dacă este invers. ”

În ceea ce privește aplicația pe care Apple o va lansa, compania a declarat: „Fanii Apple Music Classical vor avea o experiență dedicată cu cele mai bune caracteristici ale Primephonic, inclusiv capacități mai bune de navigare și căutare a  compozitorilor și repertoriului, afișări detaliate ale metadatelor de muzică clasică, plus noi caracteristici și beneficii.”

În timp ce noul serviciu clasic este construit, compania oferă o ramură de măslin utilizatorilor Primephonic existenți sub forma a șase luni gratuite de Apple Music.