Noul iPhone, deja dezvăluit: iPhone 13 rezolvă aceste două mari probleme

Noul iPhone, deja dezvăluit: iPhone 13 rezolvă aceste două mari probleme

Oficial, în magazine și prezentat, nu vom vedea iPhone 13 decât în septembrie sau octombrie. Până atunci se adună însă informații despre noile modele. Vor fi cel puțin trei, iar pentru cel mai mare există deja o machetă cât de cât realistă.

Odată cu iPhone 12 Apple a făcut două schimbări: a revenit la designul pătrățos de la iPhone 4 și a pus un modem 5G pe telefon. Totuși, toate cele patru telefoane anunțate în 2020 încă au o crestătură ciudat de mare în partea de sus (asta și pentru că modulul respectiv n-a mai fost ajustat de când a fost introdus prima dată, pe iPhone X în 2017) și ecranele nu au o rată de refresh mai mare.

Deși Apple are ecran de 120 Hz pe iPad Pro, nu a pus așa ceva pe iPhone 12. Totuși, iPhone 13 ar rezolva asta, eventual cu ecrane de la Samsung. E singurul producător mare din lume care n-a făcut această schimbare pe ecrane. Pentru majoritatea utilizatorilor nu-i o pierdere, dar nu e ca și cum ar avea cu ce să compare.

A doua mare schimbare ar fi reducerea modulului pentru Face ID și camerei de selfie. Difuzorul a fost mutat mai sus, fix lângă linia carcasei, iar elementele acestui modul au fost „înghesuite” ca să fie redusă dimensiunea totală. Și contează, și nu prea, dar Apple face asta și pentru că a investit ultimii ani (de la iPhone X până la iPhone 13) în dezvoltarea tehnologiei respective.

Scanner de amprente pe iPhone 13?

Se vehiculează că iPhone 13 ar avea și un scanner de amprentă integrat în ecran. Este însă puțin probabil ca asta să se întâmple. Din 2017 până în prezent, Face ID s-a dovedit mult mai eficient decât un scanner de amprente, iar spațiul respectiv din interiorul telefonului e posibil să nu existe pentru integrarea unui scanner optic (ca pe majoritatea telefoanelor). Dacă ar folosi un scanner ultrasonic, ca Samsung, e posibil să vedem așa ceva doar pe iPhone 13 Pro Max. Utilitatea, indiferent de model, n-ar fi una extraordinară, cât timp Face ID încă e mai bun.

Altfel, iPhone 13 ar avea un nou obiectiv pentru camera ultrawide, mult mai luminos, dar e puțin probabil ca Apple să schimbe senzorii. Eventual doar să experimenteze cu așa ceva pe modelul Pro Max, deja poziționat încă din 2020 ca cel mai bun pentru foto și video. Certitudinea e că procesorul va fi un A15 Bionic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: