Noua politică a aplicației poate dăuna: cum poți fi spionat prin microfon din cauza acesteia

Noua politică a aplicației poate dăuna: cum poți fi spionat prin microfon din cauza acesteia

Noua politică a aplicației Audacity a determinat unii utilizatori să se gândească la faptul că au de-a face cu un spyware. Software-ul colectează diferite date ale utilizatorilor pe baza noilor reguli.

Software-ul open-source colectează acum date despre utilizatori pentru „analiza aplicației” și „îmbunătățește aplicația noastră”, precum și „pentru aplicarea legii”. Politica de confidențialitate a fost actualizată pe 2 iulie, după achiziționarea de către Muse Group a Audacity în aprilie – Muse Group deține, de asemenea, aplicația Ultimate Guitar și notația MuseScore.

După cum a raportat Foss Post, noua politică Muse Group colectează detalii despre versiunea sistemului de operare a utilizatorilor, procesorul, țara în funcție de adresa IP, rapoarte de blocare și coduri și mesaje de eroare. Conform politicii, prelucrarea acestor date este în „interesul legitim” al companiei „să ofere și să asigure funcționarea corectă a aplicației”.

Datele pe care le colectează din motive de aplicare a legii sunt mai vagi. Politica prevede că Muse Group va înregistra „datele necesare pentru aplicarea legii, litigiile și cererile autorităților ”. Poate partaja date cu caracter personal „oricărui organism competent de aplicare a legii, autorităților de reglementare, agenției guvernamentale, instanței de judecată sau altui terț, în cazul în care credem că este necesară divulgarea”. Datele pot fi distribuite și potențialilor cumpărători.

Datele personale ale utilizatorilor sunt stocate pe servere din Spațiul Economic European (SEE). Cu toate acestea, Grupului Muse i se cere „ocazional să partajeze datele dvs. personale cu biroul nostru principal din Rusia și cu consilierul nostru extern din SUA”. Grupul Muse a menționat că ori de câte ori datele cu caracter personal sunt „transferate în afara SEE către țări care nu sunt considerate adecvate de Comisia Europeană, datele dvs. cu caracter personal primesc un nivel adecvat de protecție în conformitate cu Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor”.

Noua politică a aplicației permite stocarea IP-ului dar și a altor date

Politica prevede că adresele IP ale utilizatorilor sunt „stocate într-un mod identificabil” cu o zi înainte de a fi criptate. Acest lucru lasă utilizatorii expuși spre identificare prin aplicarea legii sau cereri de date guvernamentale.

Alte câteva puncte din politica de confidențialitate au ridicat câteva semne de întrebare, inclusiv cererea potrivit căreia, persoanele sub 13 ani să nu folosească Audacity.

După cum notează Foss Post, acest lucru poate încălca licența sub care este distribuită Audacity. Licența publică generală interzice restricțiile privind utilizarea software-ului.Totul nu este pierdut pentru utilizatorii Audacity care își apreciază confidențialitatea și adolescenții care compun audio în aplicație.

Unii utilizatori au solicitat o împărțire a software-ului, o nouă versiune a aplicației bazată pe codul sursă. Nu ar fi surprinzător să vezi comunitatea ducând Audacity în acea direcție. Până la sosirea actualizării, utilizatorii conștienți de confidențialitate, ar putea dori să migreze către un software alternativ sau să blocheze Audacity la conexiunea la internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: