Cum afli adresa IP pe Android sau iPhone

Cum afli adresa IP pe Android sau iPhone

S-ar putea să te fi lovit de multe ori de această întrebare și să nu știi cum afli adresa IP pe Android sau iPhone, iar prin acest tutorial vei afla răspunsul.

Există multe situații în care trebuie să știți în spatele cărei adrese IP se ascunde telefonul sau tableta voastră, mai ales atunci când vreți să impuneți anumite restricții din router. Dacă nu vă funcționează internetul pe smartphone, adresa IP este primul pas pe care trebuie să-l urmați pentru a fla de unde vine problema. De exemplu, dacă aveți o adresă IP de genul 169.192.x.x, unde x este o valoare între 0 și 254, este foarte probabil ca routerul să nu mai fie capabil să dea IP-uri noi și trebuie scos din priză și conectat din nou.

Înainte de a insista însă pe alte detalii, un alt aspect este foarte important de reținut. Există două tipuri de adrese IP, adrese locale și adrese publice. Adresa IP publică vă este oferită de operatorul de internet și, în mod implicit, este asociată routerului pe care îl aveți în casă. În același timp, orice echipament conectat la acel router, PC, smartphone, tabletă, DVR, cameră IP este recunoscut online prin intermediul IP-ului respectiv public. Acela poate fi aflat foarte ușor accesând cu browserul vostru preferat, de pe orice dispozitiv, www.whatismyip.com. Ca alternativă, puteți introduce în Google întrebarea ,,what is my ip” fără ghilimele și veți afla răspunsul.

Dacă aveți un iPhone sau iPad conectat la o rețea Wi-Fi și vreți să-i aflați adresa IP, intrați în Settings sau Configurări din ecranul principal la secțiunea Wi-Fi din partea de sus a acestei ferestre. Ar trebui să vedeți lista cu rețele wireless din zonă, iar a voastră ar trebui să aibă o bifă în dreptul ei. Atingeți litera i din dreapta numelui rețelei Wi-Fi și ar trebui să vedeți adresa IP a telefonului sau tabletei, adresa routerului și adresa subnet.

Posesorii de Android, pentru a vedea detalii precum adresa IP a telefonului sau tabletei trebuie, de asemenea, să intre în Settings. Intrați în meniul Wi-Fi din secțiunea Wireless & Networks. Odată ajunși în lista cu rețele wireless, trebuie să accesați meniul Advanced Wi-Fi. În partea de jos a acestei pagini, veți găsi tot ce vă interesează.