VIDEO Telefonul copilăriei tale nu vrea să cedeze în fața Apple și Samsung: cum arată noul Nokia X20

VIDEO Telefonul copilăriei tale nu vrea să cedeze în fața Apple și Samsung: cum arată noul Nokia X20

Nokia nu se lasă și se încăpățânează să vină cu modele de telefoane pe o piață dominată de Apple și Samsung. HMD Global, compania din spatele Nokia, tocmai ce a prezentat o nouă generație, în frunte cu modelul X20.

HMD Global, compania din spatele brand-ului Nokia, se pregătește să vină pe piață cu o nouă generație de telefoane. E vorba de modele extrem de accesibile ca preț, undeva în jur de 400 de dolari. Vârful de gamă e reprezentat de modelul X20.

Nokia continuă să se încăpățâneze să lupte cu giganți din domeniu ca Apple, Samsung și Huawei. HMD a mai lansat până acum câteva modele de telefoane smart, dar și variante reinterpretate ale clasicelor modele care au marcat copilăria multora – telefonul-banană 8110 sau 2720.

Nokia X20, telefonul care se bate pe o piață dominată de Apple și Samsung

Compania a anunțat șase noi telefoane, grupate în trei serii: e vorba de seria X – care reprezintă, cumva, vârfurile de gamă, G – ceva mai accesibile ca preț și C – cele mai ieftine modele.

Prețurile pornesc de la 89 de dolari – modelul Nokia C10, spre exemplu – și se opresc la 415 dolari – vârful de gamă X20. Deși compania din spatele Nokia insistă că aceste produse vin după ceva investiții în dezvoltare și cercetare, nu prea primești mare lucru. De fapt, nu primești mare lucru în comparație cu alte modele, pentru că la prețurile anunțate nici n-ar trebui să speri la mai mult.

Trebuie să remarci, în schimb, că vârfurile de gamă vin dotate cu 5G. Primești un ecran de 6,67 inci, patru camere pe spatele telefonului – 64 megapixeli. Modelul X20 e echipat, de asemenea, cu proesorul Qualcomm’s Snapdragon 480 5G, rulează Android și vine cu garanția că, cel puțin pentru trei ani, beneficiezi de update-uri.

X20 are, de asemenea, o funcție care-ți permite să folosești două dintre camerele modelului (față, spate) în același timp, pentru a surprinde două unghiuri diferite ale unei singure poze, cum vezi în poza de mai jos. Nu știu cât de ajută asta, dar Nokia insistă pe această funcție.

În pachet nu e inclus încărcătorul, din motive ce țin de sustenabilitate, susține compania.

Modelele pot fi comandate și-n Europa luna viitoare.

Nokia insistă încă pe o piață dominată de Apple, Samsung și chinezii de la Huawei, Xiaomi și Oppo. Mulți specialiști susțin, însă, că ar putea avea curând soarta LG, care a abandonat lupta și a decis să iasă din industria telefoanelor.

Anul trecut, cota Nokia pe piața telefoanelor a fost de doar 0,6%, scrie CNBC. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: