Producătorul îngropat de Apple, Samsung și Huawei: cum se termină povestea LG

Producătorul îngropat de Apple, Samsung și Huawei: cum se termină povestea LG

LG anunță că iese din afacerea cu telefoane și că se retrage din industria la care a pus umărul în urmă cu ani de zile.

LG nu va mai produce telefoane, a anunțat compania. Productorul susține că decizia vine în contextul în care vrea să se concentreze pe zone mai profitabile, precum componente pentru mașinile electrice, tehnologii pentru case inteligente, roboți, inteligență artificială și servicii B2B – adică oferite doar companiilor.

Modelele produse până acum se vor găsi în continuare la vânzare pe piață, dar LG nu va mai produce niciun telefon nou. E încă un producător care n-a mai ținut pasul în vremurile actuale. Piața telefoanelor e dominată de Apple, Samsung și chinezii de la Huawei, Xiaomi și Oppo.

LG iese din industria telefoanelor

LG a confirmat acum ceea ce se zvonea de multă vreme în piață. În ultimii ani, compania a mers pe pierderi pe acest segment și era clar că nu mai poate ține pasul. LG era considerat, la un moment dat, un rival pentru sud-coreenii de la Samsung, dar n-a reușit să vină cu modele competitive.

Compania spera ca anul 2021 să fie cel în care să revină pe plus, dar și-a dat seama că nu poate reuși acest lucru și a abandonat definitiv această categorie.

În 2013, adică în urmă cu opt ani de zile, LG se afla pe locul al treilea în clasamentul producătorilor de telefoane. Doar că tehnologiile au avansat extrem de rapid și compania n-a mai putut să recupereze pe partea de software și hardware. Așa a ajuns să aibă pierderi de 4,5 miliarde de dolari în ultimii șase ani.

„Decizia de a ieși de pe piața extrem de competitivă a telefoniei mobile va permite companiei să se concentreze pe alte domenii, precum componentele de mașini electrice, robotică, inteligență artificială, dispozitive conectate și dispozitive de tip smart home”, se arată într-un comunicat LG.

Cifrele n-arătau deloc bine. În 2020, LG a vândut 28 de milioane de telefoane mobile. Spre comparație, Samsung a vândut 256 de milioane de telefoane anul trecut, în timp de Apple, liderul de piață, a livrat 80 de milioane de unități doar în perioada octombrie-decembrie 2020.

Cota de piață a LG în segmentul telefoanelor era de doar 2%.

Telefonul retractabil rămâne un vis

La sfârșitul anului trecut, LG prezenta un concept de telefon retractabil. Era vorba de generația Project Explorer- modelul LG Wing era cu siguranță o noutate, având ecran pivotabil. LG căuta să facă altceva decât telefoane pliabile.

Telefonul rulabil sau retractabil prezentat de LG la acea vreme rămâne, însă, un vis. El nu va mai intra în producția de serie. Mai ales că specialiștii avertizau, la acea vreme, că LG nu a luat în calcul multe aspecte.

Compania ar fi trebuit, spre exemplu, să implementeze mecanisme pentru a bloca secțiunile glisante în loc și pentru a preveni alunecarea prea rapidă a acestora, ceea ce ar putea, la rândul său, să spargă ecranul flexibil.

LG Wing rămâne, așadar, un vis neîmplinit și un proiect omorât încă din faza de concept.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: