Noi speranțe pentru românii afectați de falimentul City Insurance: se întâmplă chiar acum

Noi speranțe pentru românii afectați de falimentul City Insurance: se întâmplă chiar acum

Falimentul companiei de asigurări City Insurance reprezintă o problemă pentru milioane de români care aveau încheiate polițe RCA. Vorbim, practic, despre trei milioane de asigurați. Din fericire, apar tot mai multe variante care vin în ajutorul acestora.

Mai nou, Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR) a lansat, miercuri, un call center pentru persoanele care au nevoie de ajutor în legătură cu falimentul City Insurance.

Call center-ul este disponibil la numărul 0733.660.055 (număr cu tarif normal) și platforma online https://ghidcityinsurance.ro/.

Ce pot face românii care au nevoie de ajutor

Persoanele asigurate la City Insurance sau beneficiarii acestei companii pot apela la specialiști 24 de ore din 24. Acestora li se vor oferi sfaturi și îndrumări concrete, pentru a-și soluționa problemele legate de falimentul celui mai mare asigurator RCA din România.

„Lansarea call center-ului și a site-ului a fost un efort comun al tuturor membrilor UNSICAR. În proiect au fost implicați peste 20 voluntari din cadrul companiilor membre, voluntari care își propun să ofere cât mai multă claritate tuturor celor care ne apelează pe aceste două canale. Site-ul va fi in permanență actualizat cu cele mai noi informații astfel încât clienții să poată lua decizii în cunoștință de cauză”, a declarat Dorel Duță, președinte UNSICAR.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), organizație înființată în anul 2000, reprezintă 80 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune și de pregătire profesională.Uniunea reprezintă interesele colective ale membrilor săi și colaborează cu instituţiile publice pe aspecte care privesc piaţa de brokeraj de asigurare și consumatorul de produse de asigurare.

De asemenea, aceasta nu este singura veste bună pentru asigurații și beneficiarii companiei de asigurări. Șoferii asigurați la City Insurance sau beneficiarii polițelor trebuie să știe că Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta 620 de milioane de lei pentru a plăti despăgubiri. Mai mult decât atât, legislația este permisivă și prevede posibilitatea suplimentării fondurilor, în caz de necesitate.

Mona Lucia Cucu, director general adjunct al FGA, susține că. Fondul are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei, însă legea prevede mijloace de suplimentare a acestor fonduri. El se actualizează permanent.

Plăţile se vor face începând cu luna decembrie, pe măsura înregistrării cererilor, şi sunt convinsă că există suficiente resurse şi la nivel de piaţă lucrurile se vor regla în aşa fel încât nimeni să nu fie afectat de acest faliment.

Citește și: